Danmark stoppet Sagosen - og Norge tapte: – Helsvart 1. omgang av meg

HERNING (VG) (Danmark-Norge 30–26) Norge får en tøffere vei til en mulig VM-semifinale etter 30–26-tap for Danmark. Mikkel Hansen (31) skjøt Norge i senk med sine 14 mål - og danskene lyktes i å stoppe Sander Sagosen (23).

I hvert fall lenge. Trønderen, kåret til verdens beste håndballspiller, hadde en forrykende avslutning, men Sagosen og Norge våknet for sent.

– Det var en helsvart 1. omgang av meg. Det er ikke det nivået jeg vet jeg kan og vil spille på, konstaterte Sagosen selv til VG etterpå.

– Jeg vil litt for mye. Jeg har gledet til meg dette et halvt år. Det er tungt i dag, men dette er ikke ferdig ennå. Jeg må bare kaste denne kampen i søpla og se mulighetene.

– Det var ikke så gøy. Synd vi ikke klarte en bedre prestasjon, sukker Sagosen i intervju med VG:

15 000 tilskuere, de fleste av dem dansker, jublet begeistret for Mikkel Hansen og de andre danske heltene.

– Det var en wake-up-call for oss, sier Sagosen.

– Mikkel Hansen er en god spiller, konstaterte landslagssjef Christian Berge nøkternt etterpå.

– Når han får lov til å skyte innenfor ni meter, blir det fryktelig vanskelig for keeperne våre, sa den norske keepertreneren Steinar Ege.

– Det er fantastisk. Tilskuerne legger skikkelig press på nordmennene, sa Mikkel Hansen til VG etterpå.

– Hadde du trodde du skulle score 14 mål mot Norge?

– Kanskje ikke 14 mål, men jeg kom i mange gode situasjoner. Jeg har gode medspillere, svarer Hansen.

– Kan det bli en reprise i finalen mellom Danmark og Norge?

– Norge har et bra lag, vi får se hvor langt de når. Sander er nok tent på å vise i neste kamp at han er bedre enn det han viste i dag.

– Kjente dere på presset i dag?

– Press kommer bare av en god ting: at folk tror på det vi gjør, svarer Hansen.

les også

Slik skal Danmark slås: – Norge har verdens beste kontringer

Dansk seier betyr atskillig større mulighet for å nå VM-semifinalen, men det er langtfra over for taperen Norge heller, selv om veien fram blir litt lengre. Den norske drømmen om en VM-finale mot Danmark lever.

– Hvert mål telte. Det var viktig å begrense tapet, fastslo landslagstrener Berge - og lovte at det skal bli bedre i mellomspillet.

– Vi kan bedre enn det vi fikk vist i dag, og nå vet vi hva vi skal trene på. Dette skal bli bedre, sa Berge til VG - og mente at tapet ikke har så mye å si for mellomspillet.

Vertene ledet med to eller tre mål store deler av 1. omgang. Norge klarte å komme ett under, men mot slutten av omgangen dro Danmark igjen fra og ledet 17–14 ved pause.

Forskjellen mellom lagene var først og fremst målvaktsspillet - og at Mikkel Hansen gikk seirende ut av duellen med Sander Sagosen.

– Det er bare å ta av seg hatten for Mikkel. Han viser nivået han har inne. Det er synd vi ikke kan gi han kamp i dag, sa Sagosen til VG.

Mens Danmark-keeper Niklas Landin tok ti skudd den første halvtimen, klarte det norske førstevalget Torbjørn Bergerud å redde bare seks.

Danmark lyktes atskillig bedre med å stoppe Sander Sagosen enn Norge klarte å ta ut Sagosens lagkamerat i Paris Saint-Germain, Mikkel Hansen, «verdens beste skuddarm», som Kristian Kjelling uttrykte det som TV3-ekspert. Den 30 år gamle dansken noterte syv mål i 1. omgang - to av dem på straffekast.

– Mikkel viser hele sitt repertoar, fastslo Joachim Boldsen som TV3–ekspert.

– Jeg skjønner ikke at ikke Norge gjør noen ting med ham, utbrøt dansken.

les også

Slik er kompis-kampen i VM: – Vi kaller Danmark spøkelseslaget

NEDE: Sander Sagosen ligger nede i slutten av 1. omgang. Foto: BJØRN S.DELEBEKK

Han kalte samtidig Sagosen «banens dårligste».

Samtidig var det norsk optimisme foran 2. omgang, fordi laget lå bare tre mål under til tross for at de norske stjernene Sander Sagosen og Bjarte Myrhol hadde mislyktes med det meste.

Sagosen ble like godt sittende på benken fra start i 2.omgang.

les også

Stor VG-vurdering foran gruppefinalen: Fordel Danmark

– Jeg tror ikke vi slår Danmark med Sagosen på benken, sa Kjelling - mens Danmark økte sin ledelse til fem mål. Da kom trønderen på banen igjen. Det hjalp ikke. Danmark økte til syv mål på stillingen 22–15. Da valgte Christian Berge å bytte målvakt og Espen Christensen kom inn.

Danmark var helt oppe i nimålsledelse før Norge begynte å ta innpå. Norge gikk fra 16–25 til 20–25. De hvitkledde nordmennene vant en timinuttersperiode med 7–1 og kom etter hvert tre under. Sander Sagosen kom sterkt på slutten, det samme gjorde Kristian Bjørnsen, men det var for sent.

– Vi prøvde å gjøre noe med Mikkel Hansen i 2. omgang, men da begynte andre danske spillere å score, konstaterte Christian Berge.

Norge møter Egypt i sin første kamp i mellomspillet søndag. Deretter følger Sverige mandag. Så avsluttes hovedrunden mot Ungarn onsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder