UTE: Kent Robin Tønnesen mot Frankrikes Adrien Dipanda i åpningskampen i januar 2018 der Norge tapte.
UTE: Kent Robin Tønnesen mot Frankrikes Adrien Dipanda i åpningskampen i januar 2018 der Norge tapte. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Tønnesen mister VM – erstattes av Reinkind

HÅNDBALL

Et brudd i hånden setter en stopper for Kent Robin Tønnesens deltakelse i håndball-VM. Harald Reinkind kommer inn i troppen.

Publisert: Oppdatert: 05.01.19 01:15

Det melder Norges håndballforbund i en pressemelding like før midnatt fredag.

Tønnesen pådro seg skaden under herrelandslagets trening i Nadderud Arena fredag kveld.

– En meget ubeleilig og kjedelig skade. Jeg hadde virkelig sett frem til årets VM. Selv om jeg nå er satt på sidelinjen ønsker jeg resten av troppen lykke til i Danmark, og jeg lover å komme sterkt tilbake, sier spilleren i en kommentar.

– Kent Robin har en caput-fraktur i 2. metacarp med feilstilling. En såkalt «boksefraktur», det vil si et brudd i mellomhånds-knokkelen til venstre pekefinger, forteller herrelandslagets lege Thomas Torgalsen i pressemeldingen.

Tønnesen skal til vurdering hos professor Lars Engebretsen på Olympiatoppen. Landslagslegen antar at spilleren vil bli operert i begynnelsen av neste uke.

27-åringen spiller til daglig i den ungarske klubben Veszprem. Harald Reinkind, som spiller i THW Kiel, kommer inn i VM-troppen som reiser til Danmark 9. januar.

Høyreback er en av posisjonene hvor Norge har sterkest dekning. Harald Reinkind har vist meget god form i det siste, og var blant annet en av de beste i kampen mellom Kiel og Rhein-Neckar Löwen:

Også klubben har tvitret om skaden og ønsker Tønnesen god bedring:

Her kan du lese mer om