SØLVGUTT: Joakim Hykkerud og Drammen, her fra NM-finalen i desember, kunne juble for sølv etter seieren over Bækkelaget onsdag. Foto: Trond Solberg

Drammen sikret seriesølv i håndball

Drammens håndballherrer slo Bækkelaget 30-26 i siste serierunde og holdt Arendal bak seg i kampen om seriesølvet i eliteserien.

  • NTB

Drammen passerte Arendal i sølvkampen i nest siste runde, og onsdag kunne trener Kristian Kjelling og hans elever juble for at sølvmedaljene var i boks.

Erik Alm og Hermann Vildalen ledet an for Buskerud-klubben med seks scoringer hver i firemålsseieren over Bækkelaget.

ØIF Arendal, som måtte ta til takke med bronsemedaljene, røk på sin side 19-25 borte mot Kolstad i serieavslutningen. Resultatet var uansett betydningsløst i medaljekampen så lenge Drammen vant sin kamp.

Seriemester Elverum tok sin seier nummer 19 i grunnspillet da Haslum ble slått 25-21 onsdag. André Lindboe ble mestscorende for hedmarkingene med sju mål på 11 skudd.

Bodø vant på sin side 33-28 hjemme mot Falk Horten i det som også var en betydningsløs kamp for mannskapet til Børge Lund.

Nordlandsklubben må i alle tilfeller ut i kvalifisering mot St. Hallvard for å redde plassen på øverste nivå i norsk håndball. Det var klart allerede etter forrige runde.

Fra før er både Sandnes og Nøtterøy nedrykksklare, mens Runar Sandefjord og Nærbø kommer opp fra 1. divisjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder