SØLVGUTT: Joakim Hykkerud og Drammen, her fra NM-finalen i desember, kunne juble for sølv etter seieren over Bækkelaget onsdag.
SØLVGUTT: Joakim Hykkerud og Drammen, her fra NM-finalen i desember, kunne juble for sølv etter seieren over Bækkelaget onsdag. Foto: Trond Solberg

Drammen sikret seriesølv i håndball

HÅNDBALL

Drammens håndballherrer slo Bækkelaget 30-26 i siste serierunde og holdt Arendal bak seg i kampen om seriesølvet i eliteserien.

  • NTB
Publisert:

Drammen passerte Arendal i sølvkampen i nest siste runde, og onsdag kunne trener Kristian Kjelling og hans elever juble for at sølvmedaljene var i boks.

Erik Alm og Hermann Vildalen ledet an for Buskerud-klubben med seks scoringer hver i firemålsseieren over Bækkelaget.

ØIF Arendal, som måtte ta til takke med bronsemedaljene, røk på sin side 19-25 borte mot Kolstad i serieavslutningen. Resultatet var uansett betydningsløst i medaljekampen så lenge Drammen vant sin kamp.

Seriemester Elverum tok sin seier nummer 19 i grunnspillet da Haslum ble slått 25-21 onsdag. André Lindboe ble mestscorende for hedmarkingene med sju mål på 11 skudd.

Bodø vant på sin side 33-28 hjemme mot Falk Horten i det som også var en betydningsløs kamp for mannskapet til Børge Lund.

Nordlandsklubben må i alle tilfeller ut i kvalifisering mot St. Hallvard for å redde plassen på øverste nivå i norsk håndball. Det var klart allerede etter forrige runde.

Fra før er både Sandnes og Nøtterøy nedrykksklare, mens Runar Sandefjord og Nærbø kommer opp fra 1. divisjon.

Her kan du lese mer om