Riegelhuth Koren kom seg med i Hergeirssons tropp

Landslagssjefen tok ut troppen til Rio søndag

KOM TIL KORT: Silje Solberg uttrykker støtte til de OL-uttatte keeperne, men er på egne vegne veldig skuffet. Foto: Claus Fisker NTB scanpix

Knust Silje Solberg etter OL-vrakingen: – Jeg er veldig skuffet

GARDERMOEN (VG) Silje Solberg (26) må ta den tunge plassen som reservekeeper i Rio-OL. EMs beste keeper for to år siden er knust etter uttaket.

  • Jostein Overvik
  • Mikal Aaserud

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg er veldig skuffet og det var en knusende beskjed på fredag, skriver hun i en sms til VG. Heller ikke verdensmesterne Stine Skogrand, Marta Tomac, Betina Riegelhuth eller Vilde Ingstad fikk plass i OL-troppen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte i dag Katrine Lunde (36) og Kari Aalvik Grimsbø (31) som Norges to OL-keepere i august.

Mamma Hegh gråt etter OL-overraskelsen: – Helt rått

– Min største drøm var OL, og selv om jeg er heldig som får være med ned som reserve for å oppleve atmosfæren, er det tungt å vite at man likevel står utenfor. Jeg har gjort mitt aller beste og føler at det siste halvåret og ukene på samling har jeg vært i min beste form, sier hun.

– All ære til de to andre

Silje Solberg går ikke ut mot uttaket til Hergeirsson og målvaktsjef Mats Olsson av de to veteranene.

– All ære til de to andre. De har gjort en god jobb og fått en veldig fortjent plass.

KONKURRENTER: Norges målvakter Katrine Lunde og Silje Solberg (t.v.) snakker sammen under EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Litauen tidligere i juni. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

– Det trist. Ikke gøy. For meg og alle andre er OL det største. Da er det vondt ikke å bli tatt ut. Det hjelper ikke å si at om fire år er det et nytt OL. Det er vanskelig å hjelpe, sier kaptein Stine Bredal Oftedal.

Les også: Keeper-Solberg om høydramatisk OL-uttak: – Den største drømmen min er å komme med

Hun føler sterkt med Silje Solberg, som i 2014 ble kåret til EMs beste keeper da Norge vant gull i Ungarn. Kapteinen kjenner Silje Solberg svært godt gjennom mange år i Stabæk og på landslaget. Etter OL blir de to igjen lagvenninner i Issy Paris.

– Jeg har bare prøvd å være der for henne, sier forklarer Oftedal.

Silje Solberg som har spilt samtlige fire mesterskap siden forrige OL.

– Jeg står klar hvis noe skulle skje, lover hun.

Hergeirsson offentliggjorde troppen på en pressekonferanse i dag. Det betyr at OL-keeperne fra 2012 og 2008, Kari Aalvik Grimsbø og veteran Katrine Lunde, er vurdert foran Solberg. Sistnevnte er med til Brasil som reserve.

OL-helten Sulland ble tatt ut: Har gjort alt for å overbevise

– Jeg er glad selvfølgelig, sier Katrine Lunde til VG. Ifølge keepertrener Olsson knep veterankeeperen med syv gull og 250 kamper for Norge plassen gjennom treningsleiren i Portugal de siste to ukene.

Katrine Lunde: – God følelse i kroppen

– Jeg føler at jeg har hatt gode treningsøkter gjennom hele samlingen. Jeg hadde en god følelse i kroppen, men du vet jo aldri. Du er alltid nervøs, sier 36-åringen.

– Hun har fått tilbake aggressiviteten hun hadde på sitt beste. Den har ikke helt vært der gjennom sesongen for Rostov-Don, men nå er hun i veldig positiv utvikling, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til VG.

Katrine Lunde føler også selv at hun har tatt steg de siste ukene.

– Jeg har tatt flere baller og det merker man på selvtillitilliten, forklarer hun.

– (Kari Aalvik) Grimsbø har vært stabilt god på et høyt nivå gjennom hele sesongen og for oss i VM, der hun hadde voldsom stigning gjennom mesterskapet, kommenterer Hergeirsson.

Heller ikke Silje Solbergs OL-uttatte tvillingssøster, Sanna Solberg, var blant de 10 spillerne som deltok på formiddagens pressekonferense.

– Jeg prøvde å si til henne at du ikke kunne gjort noe annerledes. Jeg håper at hun skjønner at de tre er så bra at en måtte bare velges bort. Jeg håper hun ikke angrer på noe hun ikke har gjort, sier Stine Bredal Oftedal.

Fått med deg denne? Søsteren om Lunde-vraking: – Hun er skuffet

Må ut av leiren på kvelden

PRESENTERTE OL-TROPPEN: Landslagssjef for håndballjentene, Thorir Hergeirsson, under pressekonferansen på Gardermoen i dag. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Det er duellen mellom de tre keeperne som det har vært spenning rundt, faktisk helt siden Norge gikk til topps i VM i desember 2015. Til dét mesterskapet ble Lunde vraket. Solberg og Grimsbø utgjorde keeperteamet den gangen.

To keepere er med på alt i den norske OL-leiren i Rio. Reservekeeperen får lov til å trene, spise med laget og være i leiren på dagtid. Etter klokken 22.00 på kvelden må reservekeeperen tilbake til et hotell utenfor utøverleiren.

– Det laget vi har tatt ut til OL i Rio er et sterkt lag, vi er bekvemme med mannskapet, har stor tro på det og ser at det er et lag som kan spille i mange år som kommer. Det er et sterkt lag for nåtiden og fremtiden, sier Hergeirsson.

Var skeptisk til Riegelhuth Koren

Han tok også ut Linn-Kristin Riegelhuth Koren (31) til OL. Hun gjorde først comeback for Larvik i mars, bare to måneder etter at hun ble mamma til Lotte.

– Hun har hatt en enorm stigning, sier Hergeirsson.

– Det er stort å ha kommet med blant de 14, sier Riegelhuth Koren til VG. Hun har ikke spilt på landslaget siden i mars 2015.

– Jeg er fantastisk lykkelig som mamma. Vi har funnet en god balanse i hverdagen i forhold til hva som skal til for å prestere. Jeg er veldig stolt av det jeg har fått til, men også ydmyk. Selv om jeg har prestert bra så er det ingen selvfølge å komme med.

Hun fikk derimot ikke med seg søsteren Betina Riegelhuth. Etter EM- og VM-gull for Norge blir bakspilleren nå parkert igjen hjemme i Norge.

– Jeg skulle gjerne hatt med søsteren min. Men det er mange gode spillere i Norge, sier Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Mer om

  1. OL 2016
  2. Kvinnelandslaget håndball

Flere artikler

  1. Hergeirsson vraket flere OL-spillere

  2. Gir Riegelhuth Koren en OL-sjanse

  3. Ute av landslaget i to år: Linn Jørum Sulland inn i EM-diskusjonen

  4. OL-vrakede Solberg slo tilbake

  5. Fornyelsens mester tryller frem to VM-bomber

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder