ALENE IGJEN: Drammens daglige leder Frode Scheie (t.v) presenterte Kjelling sammen med trener Renè Hamann-Boeriths (t.h) for snart ett år siden. Den danske treneren er for lengst sparket, Scheie er sykemeldt mens Kristian Kjelling nå blir spillende trener ut sesongen. Foto: Vidar Ruud , NTB scanpix

Kjelling blir trener: – Alt har gått galt

Kristian Kjelling blir Drammens fjerde trener i løpet av fire måneder. – Det har blitt mye. Sekken er full. Alt har gått galt, mener TV 2s håndballekspert Bent Svele.

– Det er en naturlig at Kristian Kjelling blir spillende trener i den vanskelige situasjonen som har oppstått, sier Svele.

Leste du denne?: Kjelling fryktet invaliditet

15 ÅR SIDEN: Kristian Kjelling spilte for Drammen sist i 2001/2002-sesongen. Her mot mot Vestli og senere landslagsstjerne Bjarte Myrhol. Foto: Espen Braata , VG

Kristian Kjelling sier ingen ting til VG mandag kveld, men sa tidligere på dagen til NRK:

– Nå brenner huset DHK. Jeg kan hoppe ut av vinduet og løpe min vei, eller jeg kan bidra til å slukke brannen. Det er dét jeg har tenkt til å gjøre. Vi skal brannslukke, og vi skal gjøre det på en ordentlig måte.

Drammen begynte sesongen med gullambisjoner. Men allerede i begynnelsen av oktober ble den danske treneren Rene Hamann-Boeriths sparket. Frem til jul ledet Roger Kjendalen og Øystein Havang Drammen til tre seire på ni seriekamper.

Så fikk Frank Løke sparken etter en episode på klubbens julebord mens daglig leder Frode Scheie ble sykemeldt rett før jul. Sist lørdag kom et nytt sjokk: Kjendalen og Havang sa opp.

Nyheten: Kjelling skal trene Drammen ut sesongen

– Kjelling har stor erfaring og er en spiller som kan skape ro når han kommer på banen, mener Bent Svele.

Kjelling har ikke spilt en eneste kamp siden han kom til Drammen fra Bjerringbro-Silkeborg sist vår. Han har spilt flere treningskamper etter at han ble friskmeldt i januar, men har nå fått væske i sitt opererte kne og spiller ikke onsdag.

I sin første kamp som trener møter Kjelling spesielt nok Frank Løke og Runar. Kjelling og Løke spilte en årrekke sammen for Norge.

Gikk helt galt: Fra Drammen til drømmen

– En veldig spesiell kamp, mener Bente Svele.

Drammen har tapt ni av 13 seriekamper og ligger for øyeblikket på kvalikplass. Den gamle storheten har fem poeng ned til Stord på nedrykk.

– Jeg tror Drammen klarer seg så lenge de holder seg på kvalik, sier Svele.

Intensjonen er at Kristian Kjelling skal lede laget ut sesongen.

– Vi er satt i en vanskelig situasjon, så nå gleder jeg meg til å bidra til få å rettet opp ting i klubben, sier han til NRK.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder