Hovedinnhold

Storhamar-leder om Løke-overgang: – Det skal ikke stå på finansieringen

<p>HAMAR DRØMMER OM LØKE: Storhamar har kommet med et tilbud til tre ganger verdens beste håndballspiller, Heidi Løke. Her er hun fotografert under festen etter OL-bronsen i Rio de Janerio i fjor.</p>

HAMAR DRØMMER OM LØKE: Storhamar har kommet med et tilbud til tre ganger verdens beste håndballspiller, Heidi Løke. Her er hun fotografert under festen etter OL-bronsen i Rio de Janerio i fjor.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Heidi Løke (34) har fått et tilbud fra Storhamar. Hun bekrefter overfor VG at en overgang er veldig aktuelt.

Denne saken handler om:

18. november skrev VG at landslagsstjernen Heidi Løke flyttet hjem til Norge, og at hun vurderte spill i Storhamar fra neste sesong.

Onsdag ettermiddag skrev Hamar Arbeiderblad at Storhamer har gitt 34-åringen tilbud om spill i gult og blått. 

Husker du? Løke kåret til verdens beste for tredje gang

Gode samtaler

Dette sier Løke til VG om å bli Storhamar-spiller:

 – Det er veldig aktuelt. Jeg har snakket med Arne og Øystein, og jeg føler at vi hadde gode samtaler. Men jeg har ikke tatt noen avgjørelse ennå, sier Løke.

Hun føler ikke at en Storhamar-overgang er å trappe ned.

– Jeg vet at klubben trener veldig godt. Dersom jeg går dit, ønsker jeg at vi skal være med på å kjempe om Europa-cupene. Storhamar har et veldig stort potensial, sier Løke til VG.

Finansiering i orden

Styrerleder Øystein Holtet forteller at de har gitt Løke et godt tilbud.

– Vi, som mange andre, er interesserte i få Heidi hit. Men vi har ikke fått svar ennå. Vi har brukt en god del tid, og vi har jobbet en god del med avtalen. Vi har fått til en pakke, der vi har ordnet finansieringen for henne. Så det skal ikke stå på det, sier han.

– Dersom vi klarer å få en spiller som Heidi, vil det gi ringvirkninger for hele klubben. Vi er veldig giret på å få Heidi til Storhamar, legger Holtet til.

Erstatter søsteren?

Heidi Løkes søster, Lise, som er samboer med Storhamar-trener Arne Senstad, er gravid og har mest sannsynlig spilt sin siste kamp for Hamar-klubben.

Nå håper Senstad at den tidligere Györ-spilleren kan erstatte søsteren.

– Det vil bety enormt mye for oss dersom vi får landet en avtale med Heidi. Hun er verdens beste i sin posisjon, og jeg kan ikke se at det finnes noen spillere som kan  påvirke laget vårt i større grad enn Heidi, sier Senstad til VG.

Les også: Løke satte rekord

Løke er positiv

Selv om Løke-søstrene gjerne skulle spilt sammen, ser ikke det ut til å bli en realitet. 

– De har snakket om å spille sammen, men Lise har sagt at hun vil være hjemme og ta seg av barna. Slik det ser ut nå, så håper vi å kunne plukke ut Lise med søsteren, sier han.

– Hvor sikker er du på at dere klarer å lande en kontrakt med henne?

– Jeg er ikke helt sikker, men det ser veldig positivt ut. Alle formalitetene må på plass, og jeg føler at Heidi er positiv til det selv. Jeg tror folk i byen ser verdien av å få inn en spiller som Heidi, sier Senstad.

Les også: Herrem feiret EM-gull med «Tore Tang»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball