Hovedinnhold

Heidi Løke trekker seg: – Jeg er ikke dum

<p/>
<p>BLE HJEMME: Heidi Løke (til høyre) ble hjemme med Oscar i kveld. Camilla Herrem tapte klart mot Storhamar i håndballåpningen.</p>

BLE HJEMME: Heidi Løke (til høyre) ble hjemme med Oscar i kveld. Camilla Herrem tapte klart mot Storhamar i håndballåpningen.

Foto: Jostein Overvik
Heidi Løke (34) droppet kveldens seriestart mot Camilla Herrem (30). Storhamar vant 31-25. Håndballstjernen kan likevel komme raskere tilbake på banen enn da hun for første gang ble mor for 10 år siden.

Denne saken handler om:

– Jeg er ikke dum. Det et greit å ta litt hensyn til kroppen. Jeg mangler styrke i mage og rygg. Det er noe annet å spille trenings- enn seriekamper. Et annet trøkk, forklarer Løke til VG. Hun var spillesugen etter tre mål mot Larvik i generalprøven, men spilte ikke da Storhamar slo Sola med seks mål i åpningen.

– Seriestarten betyr mye. Men det kommer ting som er viktig senere også. Nå handler det om å være litt fornuftig.

Anbefales: Sjekk VGs håndball-spesial! (åpen for abonnenter)

Hun ble hjemme med Oscar (to måneder i dag). Løke så seriepremieren fra stua hjemme i Sandefjord sammen søsteren Lise, hennes nyfødte sønn og resten av familien.

Svoger Arne Senstad ledet Storhamar på Vestlandet der Herrem gjorde comeback i moderklubben Sola etter 11 år i andre klubber.

Hun var ikke i nærheten av poeng i sin første kamp for moderklubben på 11 år. Storhamar vant klart. Herrem scoret fire. Keeper Alma Hazanic Grizovic (14 redninger) og de to bakspillerne Elise Skinnehaugen og Betina Riegelhuth dominerte. Begge scoret ni mål for medaljekandidaten fra Hamar.

Fra mandag: Herrem skaffet Løke barnevakt

– Vi har kjørt et par tøffe økter nå og har tatt denne avgjørelsen. Det ville vært dumt å gå på en smell selv om det er svært fristende å ha Heidi med i den situasjonen vi er i, sier Senstad. Storhamar manglet nemlig også sitt midtpunkt Kamilla Sundmoen (graviditet) og den skadde trioen Anne Kjersti Suvdal, Gabriella Juhaz og Malene Aambakk. 

Det har gått bare 62 dager siden Heidi Løke ble tobarnsmor. I 2007 født hun sønnen Alexander i 13. august og kom på banen for Aalborg 31. oktober–80 dager. Den gangen ble Løke riktig nok forsinket av at overgangen fra Gjerpen ikke gikk i orden.

Saken fortsetter etter videoen om treningen Løke ikke vil anbefale andre mødre rett etter fødselen.

Nå kan hun komme til å spille mot Glassverket 13. september–76 dager etter fødselen.

– Det er det en mulighet for. Jeg merker at jeg er langt fra der skal være nå. Jeg trente med Storhamar både mandag og tirsdag, men er helt enig i at jeg ikke er kampklar nå.

Fikk du med deg? Heidi Løke vil trene med gutta

Mange i håndballmiljøet tror Heidi Løke er på plass når Thorir Hergeirsson tar ut VM-troppen i begynnelsen av november. Men landslagssjefen varslet i VG mandag at det ikke er noen selvfølge.

– Vi planlegger for et VM uten Heidi, hun er realistisk og vet hva dette handler om. Vi får ta det i den rekkefølgen. Landslaget skal ikke være et VM i å komme raskt tilbake etter fødsler, sier Hergeirsson.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball