Hovedinnhold

Håndballyndlingene kjemper om samme landslagsplass

** Mørk: - Jeg tenker på meg selv, sånn må det være
** Kurtovic: - Vi driver ikke med en sosial idrett, det handler om å prestere
** Landslagssjefen mener det er plass til begge, om de er gode nok i forsvar

ER DET PLASS TIL BEGGE?: Nora Mørk måtte stå over årets VM på grunn av skade, inn kom Amanda Kurtovic og spilte seg inn i de norske håndballhjertene. Men er det plass til begge på det norske landslaget? Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
ER DET PLASS TIL BEGGE?: Nora Mørk måtte stå over årets VM på grunn av skade, inn kom Amanda Kurtovic og spilte seg inn i de norske håndballhjertene. Men er det plass til begge på det norske landslaget? Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
(VG Nett) De har begge spilt seg inn i de norske håndballhjertene, men trolig er det kun plass til én av dem på det norske landslaget.

De har mye til felles. De er begge 20 år, spiller begge for Larvik, er venstrehendte og tok gull i sitt første mesterskap med landslaget.

Nå tyder mye på at Nora Mørk og Amanda Kurtovic kjemper om den samme landslagsplassen, på høyrekanten sammen med Larvik-spiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

- Vi har et godt samarbeid, og ønsker å spille sammen på landslaget i fremtiden. Det er ikke sånn at vi vil ta plassen fra hverandre på landslaget, sier Amanda Kurtovic, som trolig fikk være med til Brasil-VM på grunn av Nora Mørks skadefravær.

- Jeg er ikke redd for at Amanda spilte meg ut av laget. Hun gjorde det veldig bra i VM, som forventet, men hun har ikke stjålet plassen min, sier Mørk, som synes det var veldig vanskelig og følge årets VM fra sidelinjen.

GULL: Nora Mørk kom hjem med EM-gull etter sitt første mesterskap. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
GULL: Nora Mørk kom hjem med EM-gull etter sitt første mesterskap. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix

Skal tilbake

Nå er Mørk på vei tilbake fra skade, og har store planer om å spille seg tilbake på landslaget.

- Jeg har som mål om å komme med til neste mesterskap. Det er både OL og EM i 2012. Da er det sånn at noen må ut, for jeg skal med. Ingenting skal stoppe meg, sier Mørk bestemt.

- Jeg tenker på meg selv, sånn må det være når man driver med toppidrett, fortsetter hun.

Men det er også klar tale fra Kurtovic.

- Jeg har kjempet meg inn i troppen, og fortjente å være med til VM. Det er ikke en sosial greie vi driver med, det handler om å prestere. Gjør man ikke det, har man ikke noe på landslaget å gjøre. Vi er begge unge, og vil spille sammen, men vi vet hvordan dette «gamet» er, og selvsagt vil jeg spille selv.

- Håndball er et lagspill, og man spiller for laget. Men man trener for seg selv, for å bli best mulig. Jeg og Nora kjenner hverandre godt, og er begge konkurransemennesker. Jeg vil aldri bære nag til Nora, dersom hun får en plass på bekostning av meg. Man vet aldri hva som skjer i morgen, og man må bare jobbe videre, og kan ikke være fornøyd med det man har oppnådd. Det kommer alltid nye oppgaver, legger hun til.

GULL: Også Amanda Kurtovic kunne ikle seg gullmedalje etter sitt første mesterskap. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
GULL: Også Amanda Kurtovic kunne ikle seg gullmedalje etter sitt første mesterskap. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Vil ha OL- og EM-gull

Det under to uker siden Kurtovic kom hjem fra Brasil med VM-gullet rundt halsen, og hun forteller at det føles utrolig godt å være verdensmester i en alder av 20 år. Nå vil hun ha OL- og EM-gull før hun fyller 22 år.

- Jeg spiller på lag med verdens beste jenter, så det kan fort skje. Det er helt klart innenfor rekkevidde.

Men først skal hun spille om edelt metall i Oslo Spektrum, hvor Larvik møter Stabæk til NM-finale.

- Vi spiller om det samme, selv om rammene ikke er like som de var under VM-finalen. Selvsagt går vi for gull, som vanlig, sier hun og ler.

- Stabæk har et veldig ungt lag, og de kan overraske. Men vi har hatt et godt tak på dem i det siste, og er favoritter. Men slipper vi oss ned, og de spiller på topp kan det fort bli jevnt. Vi skal ligge noen hakk over, og satser på at det ikke blir så spennende.

Plass til begge

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener det er plass til både Nora Mørk og Amanda Kurtovic på landslaget.

- Jeg ser ikke på Nora og Amanda som rene kantspillere. De er to unge flerposisjonsspillere. Det er styrken deres, sier han.

- Så det kan være plass til både Nora og Amanda på landslaget?

- Det finnes ingen begrensninger for hvor mange venstrehendte spillere vi kan ha med i troppen. Men de må være rågode i forsvar. I tillegg er det en fordel å kunne spille mer enn bare kant i forsvar, sier Hergeirsson.

For det er ikke bare hverandre Mørk og Kurtovic kjemper mot, lagvenninnene i Lavrik, Linn Jørum Sulland og Linn-Kristin Riegelhuth Koren brukes på høyresiden på Hergeirssons lag.

- Først og fremst må Nora komme seg tilbake på håndballbanen, og være med å konkurrere om en plass på Larvik. Jeg håper hun blir frisk snart, det er en lei skade hun har vært utsatt for, sier han.

- Det er klart at en frisk Nora Mørk vil kjempe om en plass på landslaget. Det vil også Amanda gjøre, sammen med «Linka» og Sulland. Så er det avhengig av hva laget trenger. Det er ikke noe problem å ha med alle, men det forutsetter at de kan spille på verdens beste forsvarslag, avslutter han.

PS! Stabæk vant klart 37-21 mot Bækkelaget i kvinnenes juniorfinale i håndball i Oslo Spektrum fredag.

Kvinnenes cupfinale mellom Larvik og Stabæk kan du se direkte på TV 2 fra kl. 14.25, mens Haslum-Drammen vises på samme kanal fra kl. 16.40.

Chat med VG Netts journalist i Oslo Spektrum under cupfinalene fra kl. 14.30.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball