Hovedinnhold

Norge knuste Danmark og vant Golden League for tredje gang

<p>STORSPILTE: Silje Solberg og Norge vant alle sine kamper i Golden League.</p>

STORSPILTE: Silje Solberg og Norge vant alle sine kamper i Golden League.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
(Norge-Danmark 31-23) Med 31-23 over Danmark søndag vant Norge alle sine kamper i Golden League i Frankrike. Målvakten Silje Solberg storspilte.

Denne saken handler om:

Dermed vant Norge også den tredje og siste Golden League-turneringen i 2016/17. Hergeirssons håndballjenter vant også i Danmark (oktober) og i Norge (november). 

– Det er en god følelse. Vi er bedre i alle faser. Vi holder på ledelsen og får en god gjennomkjøring, sa Nora Mørk i et TVNorge-intervju etter den enkle seieren over danskene.

– Hvis vi hadde trykket på i 60 minutter med de mest rutinerte spillerne, så kunne dette ha blitt stygge sifre for Danmark!

Les også: Nora Mørk i bakgrunnen på festen

Målvaktene gjorde en god kamp, særlig Silje Solberg.

– Silje plukket fantastisk på distanseskuddene, kommenterte keeper-trener Mats Olsson etterpå.

– Det var ingen god 2.omgang, men Norge hadde kontrollen. 1.omgang var god, men angrepsmessig er vi svake. Men det er imponerende å gå gjennom hele turneringen med bare seirer, sa TVNorge-ekspert Ole Gustav Gjekstad. 

– Den sterkeste prestasjonen var å slå Frankrike, mente Gjekstad.

Les også: Her sier Silje Solberg nei til bestemannsprisen

Norge åpnet Golden League med 30-27 over Russland torsdag og fortsatte med 30-23 over Frankrike lørdag.

Norge ledet 9-6 midtveis i 1.omgang og fortsatte å kjøre over Danmark. Kari Aalvik Grimsbø kom inn og tok to straffekast, samtidig som Nora Mørk og Veronica Kristiansen satte Norges straffer.

– Vi har full kontroll over Danmark, og en viktig årsak til det er målvaktene Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø, sa TVNorge-ekspert Ole Gustav Gjekstad på direkten.

Les også: Norge tok EM-gull - Mørk lekende god

Norge ledet 16-10 ved pause - til tross for at de norske jentene bommet mye.

– Det er et vaklevorent dansk forsvar, men Norge kan også bli bedre i forsvar, sa Gjekstad mens jentene var i garderoben. 

I begynnelsen av 2. omgang var Norge totalt dominerende og gikk fram til 21-11-ledelse - blant annet som følge av glitrende målvaktsspill. Mot slutten ble det mye rart fra det norske laget og kampen endte altså med 31-23-seier.

– Det ble litt unøyaktig, og vi kikket på klokka... Slurv, bomskudd. Men så skjerper vi bra de siste fem minuttene, sa Thorir Hergeirsson til TV Norge.

– Vi spiller danskene ut i lange perioder, konkluderte Ole Gustav Gjekstad.

Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic var blant de norske spillerne som meldte forfall til turneringen. VG kunne torsdag avsløre at disse to er jaget av den rumenske Champions League-vinneren CSM Bucuresti.

PS: U-jentene tok sin tredje seier i Youth Carpati Trophy med 24-20 over Romania. Toppscorerne for Norge har kjente fedre: Thale Rushfeldt Deila (7 mål) har en viss Vålerenga-trener som far og Mia Svele 6 har en pappa som er god kjent som TV2s ekspertkommentator i håndball...

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball