Hovedinnhold

Håndballjentene lar seg ikke slå: 20 strake seire

<p>LEDER AN: Stine Bredal Oftedal er kaptein for et lag som har vunnet 20 landskamper på rad. Her er det Beatrice Edwinge og Grace Zaadi som kommer for sent.</p>

LEDER AN: Stine Bredal Oftedal er kaptein for et lag som har vunnet 20 landskamper på rad. Her er det Beatrice Edwinge og Grace Zaadi som kommer for sent.

Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
OSLO SPEKTRUM (VG) (Norge – Frankrike 23-22) Etter det bitre OL-tapet for Russland har håndballjentene blitt en seiersmaskin. Nesten 6000 tilskuere jublet for Norges seier nummer 20 på rad. Men det var bare så vidt båten bar.

Denne saken handler om:

– Virkelig noe å være stolt over, sier lagkaptein Stine Bredal Oftedal.

– Noe er vinnerkultur, noe er stayerevne, noe er god trening, og så synes jeg jo generelt at vi er gode til å fokusere på de riktige tingene, forklarer kaptein Stine Bredal Oftedal.

Nora Mørks tøffeste sesong: – Jeg har stått opp for meg selv

Håndballjentene vant EM-gullet med åtte strake seirer i vinter. I går kveld manglet Norge manglet 10 av 16 europamestere mot Frankrike. Men så lenge Oftedal, Nora Mørk og Veronica Kristiansen spiller, ser håndballjentene nesten uslåelige ut.

– Alle spillerne i laget har vinnerskalle. Vi prøver ikke å sikre uavgjort. Vi går alltid for seier, mener Veronica Kristiansen.

Etter en ikke altfor god førsteomgangen satte Kristiansen på turboen fra pause. Hun banket inn fem strake mål og plutselig hadde Norge styring på kampen. Frankrike ga seg ikke, men håndballjentene gir sjelden fra seg et overtak.

Det vet motstanderen også. Keeper Tonje Lerstad kom inn på straffer. Franske Grace Zaadi scoret ikke på noen av dem. Mørk hamret derimot en straffe i krysset til 22–19 ti minutter før slutt.

Les VG-analysen: Tidenes beste sesong for Norge

Mot slutten kladdet det både for Mørk og Kristiansen, men 53 sekunder før slutt fant Nora Mørk strekspilleren Kari Brattset. Vipers-profilen ble matchvinner etter å ha scoret både kampens første og siste mål.

– Vi er vant til å vinne. I jevne kamper tenker det andre laget at det vanlige er at Norge vinner til slutt. Mentalt så er vi sterke. Vi tar ingen ting for gitt og gir oss aldri, sier Nora Mørk og legger til at nå er hun «utrolig sliten». Nå venter fem ukers ferie.

Den 14 dager lange sommersamling fikk dermed en perfekt resultatmessig – om ikke spillemessig – avslutning med seier nummer to over Frankrike. Angola ble nylig også slått i to uoffisielle kamper i Portugal.

Saken fortsetter under videoen av Nora Mørks straffe.

Frankrike hadde initiativet i det meste av første omgang, men Nora Mørk berget 13–13 med en scoring i siste sekund. Hun dominerte de første 30 minuttene i hjembyen med sine fire scoringer og tre assist.

20 år gamle Helene Gigstad Fauske fikk også sin debut på banen. Venstrebacken rakk å vise hvorfor FC Midtjylland har plukket henne opp. Ved hjelp av en fin scoring og en god målgivende til Jeanett Kristiansen på venstrekanten.

Lunde tilbake i slag: – Det lyser av henne

Norge slet litt med Frankrike-keeper Laura Glauser, som nesten var på nivå med Katrine Lundes åtte redninger den først omgangen. Kari Brattset var også sterk defensivt.

Ellers varierte forsvarsspillet såpass mye at det var årsaken til at Frankrike – med klart lavest tempo – dominerte den første halvparten av kampen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball