Hovedinnhold

Norge-trener Berge vil ha revansje når de møter Frankrike i EM

<p>FRANSK GJENSYN: Sander Sagosen (fra venstre) og Bjarte Myrhol måtte tidligere i år se seg slått av Frankrike i kampen om VM-gullet. Rett over nyttår kan de få sin revansje, i EM.</p>

FRANSK GJENSYN: Sander Sagosen (fra venstre) og Bjarte Myrhol måtte tidligere i år se seg slått av Frankrike i kampen om VM-gullet. Rett over nyttår kan de få sin revansje, i EM.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
I januar ble Frankrike for sterke for Norge i VM-finalen. Om et halvt år møtes de igjen - i EM-gruppespillet.

Denne saken handler om:

– Jeg likte at vi trakk Frankrike. Jeg ønsker meg en revansje fra VM-finalen og fra bortekampen i kvalifiseringen, sier Norges landslagssjef Christian Berge etter å ha sett gruppene til det kommende EM-sluttspillet bli trukket.

Der fikk han se Norge havne i gruppe med verdensmester Frankrike, Hviterussland og Østerrike i mesterskapet i Kroatia kommende januar.

Det smaker godt for sjefen, som de to siste mesterskapene har ført Norge til fjerdeplass (i EM 2016) og sølv (i VM 2017).

For da lagene møttes i Paris 29. januar, i VM-finalen, ble de franske stjernene for sterke for Berges menn. Slik vil han ikke at det skal gå når lagene kjemper om avansement fra gruppespillet i EM.

– Blir det revansje?

– Jeg håper det. Jeg har lyst på det, i alle fall, sier Norges trener.

Norge kvalifiserte seg til EM etter at Keeper-Bergerud stengte buret mot Litauen.

Saken fortsetter under bildet.

<p>REVANSJELYSTEN: Christian Berge hadde mye å tenke på under VM tidligere i år, selv etter at de slo Kroatia i semifinalen. Nå håper han på revansje mot Frankrike, som ble for sterke i VM-finalen.</p>

REVANSJELYSTEN: Christian Berge hadde mye å tenke på under VM tidligere i år, selv etter at de slo Kroatia i semifinalen. Nå håper han på revansje mot Frankrike, som ble for sterke i VM-finalen.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Tapte i EM-kvalifiseringen

Sist gang lagene møttes var i EM-kvalifiseringen i starten av mai. Også da ble Frankrike for sterke hjemme i Frankrike, og slo Norge 28-24. Det resultatet gnager fremdeles i Berge.

– Vi hadde mer inne en vi fikk vist, mener han.

Selv med tap borte mot verdensmesterne, tok Norge seg til slutt trygt til EM-sluttspillet etter å ha blitt nummer to i kvalifiseringsgruppen - to poeng bak Frankrike.

Landslagssjef Christian Berge var skuffet over finaletapet i VM:

Venter tøff motstand

I tillegg til de franske verdensmesterne, skal Norge møte Østerrike og Hviterussland. Hviterusserne var seedet på nivået over Norge, mens Østerrike var blant de dårligst seedede lagene i trekningen.

Berge er ikke i tvil om at alle motstanderne kommer til å gi Norge hard kamp på veien mot et eventuelt avansement.

– I EM er alle lagene gode, men det kunne kanskje vært verre. Vi kunne havnet i en skandinavisk gruppe med Sverige og Danmark, sier han.

Slik er EM-gruppene:

Gruppe A: Kroatia, Sverige, Serbia, Island

Gruppe B: Frankrike, Hviterussland, Norge, Østerrike

Gruppe C: Tyskland, Makedonia, Montenegro, Slovenia

Gruppe D: Spania, Tsjekkia, Ungarn

Se VG-fotograf Bjørn S. Delebekks bilder fra VM-finalen mellom Norge og Frankrike:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball