Hovedinnhold

Svensk håndballtrener ble feilaktig utpekt som seksualforbryter

<p>VAR TRENER I NORGE: Dette bildet er tatt i 2008, da Mats Kardell var trener for Stavanger. Nå har han tatt over damelaget Skuru i Sverige.</p>

VAR TRENER I NORGE: Dette bildet er tatt i 2008, da Mats Kardell var trener for Stavanger. Nå har han tatt over damelaget Skuru i Sverige.

Foto:, NTB Scanpix
I februar fikk Mats Kardell livet snudd på hodet da en person i det svenske håndballforbundet feilaktig koblet ham til en overgrepssak. Nå har Kardell endelig fått ny jobb - og en beklagelse.

Denne saken handler om:

– Hele familien har hatt en tøff tid, ettersom vi er en håndballfamilie. Jeg har barn som spiller, og det er ikke moro å ha en pappa som er anklaget for noe slikt, sier Kardell i et intervju med Dagens Nyheter, gjengitt av Expressen.

Kardell har vært håndballtrener på toppnivå i over 25 år. Han har ledet klubber i Sverige, men har også hatt Norge som arbeidssted - Kardell har vært trener i både Stavanger og Bjørnar.

Det sirkuset han nå har vært gjennom, startet i februar da han innledet samtaler om jobben som hovedtrener for Tyresös herrelag i eliteserien. Kardell fikk ikke jobben - og årsaken var rimelig spesiell.

Utpekt som forbryter

Kardell var nemlig av en person i det svenske håndballforbundet blitt utpekt som seksualforbryter. Tyresö fikk telefon fra en ansatt i forbundet som fortalte at Kardell var innblandet i en politietterforskning, og at det dreide seg om grove seksuelle overgrep mot en ung jente.

Tyresö var i tvil om det stemte, og etterspurte bevis - men da det varte og rakk før de fikk noe slikt, valgte klubben å i stedet skrive kontrakt med en annen trener.

Kardell fikk dermed ikke jobben - det han derimot fikk, var stempel som seksualforbryter. At det var rullet opp en politietterforskning var for øvrig riktig - men treneren det gjaldt var ikke Kardell, men en annen trener fra samme region.

– Det var turbulent i tre-fire uker da jeg ble minnet på dette stort sett hver time, forteller Kardell.

Fikk beklagelse

Årsaken til at han ikke fikk jobben i Tyresö fikk ikke Kardell vite før i ettertid, da en kamerat ringte og fortalte ham hele historien. Det ble etterhvert klart hvilken feil håndballforbundet hadde begått, og partene møttes for å skvære opp.

– Vi snakker med hverandre om hvordan vi kan gå videre. Jeg skjønner at det var en feiltakelse, og ikke noe som ble gjort med overlegg, men det er en feil som absolutt ikke får skje, sier Kardell.

Forbundet har kommet med en offentlig beklagelse etter hendelsen. Nå har Kardell også fått seg ny jobb, han har overtatt som hovedtrener for det kvinnelige elitelaget Skuru.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball