Hovedinnhold

Norges største stjerne syk rett før EM

Sander Sagosen (22) plages av halsbetennelse ti dager før EM i Kroatia starter.

Denne saken handler om:

– Sander meldte seg syk i dag morges. Det første jeg gjorde da jeg kom i dag var å ta en titt på han og han har fått en halsbetennelse. Han får selvsagt behandling for den, og hvis det går sånn som jeg tror så er han mye bedre allerede i morgen og kommer til å føle seg frisk om et par dager, sier Thomas Torgalsen, landslagets lege, til pressen.

Paris Saint Germain-spilleren var strålende for Norge da laget tok et sensasjonelt VM-sølv for et år siden. Siden har han tatt steget opp som en av verdens beste spillere i den franske storklubben PSG.

Les mer: Dette er Sagosens håndball-kjæreste

<p>SYK: Sander Sagosen. Her jubler han etter seier i VM-kvartfinalen mot Ungarn i fjor.</p>

SYK: Sander Sagosen. Her jubler han etter seier i VM-kvartfinalen mot Ungarn i fjor.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

– Utfordringen blir å ha med seg en spiller som ikke er helt frisk på reise, særlig på flyreiser. Vi må gjøre fortløpende vurdering hva vi skal gjøre med Sander i forhold til reise og kamp, og når han skal inn i troppen igjen og trene for fullt, forklarer Torgalsen.

– Det må vi se på fra dag til dag. Jeg er veldig positiv. Han kan bli klar i løpet av Golden League, kanskje ikke til den aller første kampen, men det får vi se på, fortsetter legen.

Lest denne? – Sagosen er verdens beste

Mesterskapet i Kroatia starter 12. januar. Norge er i gruppe med Frankrike, Hviterussland og Østerrike. Norge starter mot regjerende verdensmester Frankrike på åpningsdagen.

Disse landslagsspillerne bruker mest Instagram-filter:

I forkant skal Christian Berges utvalgte lade opp med Golden League i Paris og kamper mot Frankrike (4. januar), Danmark (6. januar) og Egypt (7. januar).

– Det betyr lite hvis Sander må stå over for eksempel mot Frankrike. Han skulle uansett stå over en kamp, sier Berge til VG.

– Det er bra øvelse for de andre å spille uten Sander også. Det er en fin oppgave å øve på, sier landslagssjefen og er ikke bekymret for Sagosens sykdom, hverken for Golden League eller EM.

På spørsmål om alt er på stell svarer landslagssjefen slik:

– Vi samlet oss 27. desember. Det ser veldig bra ut. Litt sånn småskader her og der, som vi prøver å få kontroll på og som vi skal prøve ut litt i dag med mer belastning. Ellers trente vi godt både fysisk og håndball, så det ser fornuftig ut, sier Berge som gleder seg til landskamper igjen.

– For min egen del er det en god stund siden jeg har stått på gulvet, det er en uvant følelse, så jeg gleder meg veldig til å få spilt de kampene. Også har vi ting som vi ønsker å få til i EM, litt endring av spill, noen nye tanker og nye ideer som skal frem da. Også får vi se på belastningsbiten.

Sagosen får danse-kritikk:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball