Hovedinnhold

Myrhol kåret til verdens beste strekspiller: – En ære

<p>BEST I VERDEN: Ingen er bedre på strek enn norske Bjarte Myrhol. Det mener i hvert fall juryen til nettstedet handball-planet.com.</p>

BEST I VERDEN: Ingen er bedre på strek enn norske Bjarte Myrhol. Det mener i hvert fall juryen til nettstedet handball-planet.com.

Foto: Hallgeir Vågenes, VG
35 år gammel er landslagskapteinen Bjarte Myrhol kåret til årets strekspiller i verden.

Denne saken handler om:

Fire Paris Saint-Germain-spillere, én Barcelona-spiller, en spansk målvakt i Vardar og en norsk strekspiller i dansk håndball. Slik ser årets lag i verden ut på håndballnettstedet Handball Planet.

– Det er gøy, sier han på telefonen til VG - rett etter at Skjern har vunnet 31-30 over Skanderborg og tar dermed jule- og EM-ferie på tabelltoppen.

– Å bli valgt til et sånt lag ... det blir kanskje enda morsommere i fremtiden. Det er en ære å bli nevnt i samme setning som de gutta der. Såpass ærlig må jeg være, smiler Myrhol.

Pappa Myrhol: Her er tegningen fra Rasmus (4) som rørte ham

«De gutta» er for eksempel Nikola Karabatic og Mikkel Hansen. For ikke å snakke om den tyske trollmannen på venstrekanten, Uwe Gensheimer.

Kåringen i handball-planet.com er gjort av journalister og fans. Sander Sagosen er hårfint unna å komme med på laget: Han har fått én stemme færre enn Mikkel Hansen på venstrebackplass.

Bjarte Myrhol var stjerne i tysk bundesliga, sist i Rhein-Neckar Löwen, men for to og et halvt år siden tok han et valg: Han gikk til dansk håndball for å få mer tid til familien. Men til tross for at han gikk til en dårligere liga, ville han bli en bedre håndballspiller.

Husker du? I sin landskamp nummer 200 ledet Myrhol Norge til VM-finale

Når vi i dag spør Bjarte Myrhol om han er bedre enn noen gang, svarer han slik:

– Nei, det er jeg ikke. Men jeg synes det er morsomt at de tankene som jeg gjorde meg rundt håndballen, har vist seg å være riktige. Det var mange som mente at det var et skritt ned. Jeg valgte heller å fokusere på det positive ved det, ved at jeg både får muligheten til å være håndballspiller på høyt nivå og samtidig være familiefar som er en del hjemme. Den kombinasjonen har vært helt gull fo rmeg.

– Kanskje har jeg mistet en tittel eller to i Tyskland, men det har vist seg at det både håndballmessig og familiært har vært et godt valg.

Bjarte Myrhol om barnehåndball

Han fikk nyheten om «verdens beste»-kåringen da han satt og spiste frokost. Senere på kvelden storspilte han for Skjern. Det gjorde han også lille julaften da Skjern tok sin 14. seier på rad.

– Omtrent 75 prosent uttelling denne høsten - er du fornøyd med det?

– Neiiii, jeg vil helst opp på 80-tallet. Det er litt under det jeg ønsker å ligge på. I tidligere sesonger har jeg alltid hatt en periode da «alt går inn». Den perioden har ikke komme til nå denne sesongen.

– Det har vært en bom i nesten hver kamp. Det irriterer meg.

Lille julaften var det også sånn: fire mål og én bom.

– Jeg vet alltid hvor mange bom jeg har!

Myrhols Skjern leder altså den danske serien, de vant puljen sin i Champions League og 3. juledag møter han Christian Berge og hans landslagsgutter til EM-forberedelser.

– I år har hele familien kommet hit til Danmark for julefeiring. Og kort juleferie har jeg hatt de siste 15 årene, så det går bra.

Dette er kåringen til handball-planet.com:

Beste venstrekant: Uwe Gensheimer (PSG og Tyskland).

Beste venstreback: Mikkel Hansen (PSG og Danmark).

Beste playmaker: Nikola Karabatic (PSG og Frankrike).

Beste høyreback: Nedim Remili (PSG og Frankrike).

Beste høyrekant: Victor Tomas (Barcelona Lassa og Spania).

Beste strekspiller: Bjarte Myrhol (Skjern og Norge).

Beste keeper: Arpad Sterbik (Vardar Skopje og Spania).

I tillegg ble beste defensive spiller kåret. Det ble Luka Karabatic (PSG og Frankrike).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball