Hovedinnhold

Hevder Elverum-treneren utestenges fra all håndball i én måned

Elverum-trener Michael Apelgren kan gå glipp av nesten hele sluttspillet i norsk eliteseriehåndball etter at fire av spillerne hans fikk røde kort med vilje. Spillerne risikerer også utestengelse.

Denne saken handler om:

Det skriver Østlendingen. Elverum pådro seg fire røde kort i eliteseriekampen mot Lillestrøm for å slippe å få suspensjoner i sluttspillet. Trener Michael Apelgren innrømmet etter kampen at hans spillere fikk de røde kortene med vilje.

Håndball-Norge raste – nå beklager Elverum

Lillestrøm valgte å klage inn Elverum til håndballforbundet og innstillingen fra påtalenemnda er, ifølge Østlendingen, knallhard.

– Påtalenemda i håndballforbundet har sendt sin innstilling, og den har vi gitt vårt tilsvar på i dag. Vi ønsker ikke å si noe om saken før domskomitén har kommet med sin avgjørelse, sier Elverums daglige leder, Erik Henriksen, til VG.

Apelgren vil heller ikke uttale seg før dommen er klar, men Østlendingen erfarer at innstillingen går ut på at Apelgren utestenges fra all håndball i én måned. Han vil dermed ikke få lede, trene eller kommunisere med laget – og han får heller ikke jobbe fra Elverum Håndballs lokaler i løpet av de 30 dagene han er utestengt.

Kommentar: Kaster omdømmet i søpla

Det vil i så fall bety at treneren ikke er tilbake på benken før etter en eventuell 2. semifinale i sluttspillet om dommen blir lik håndballforbundets innstilling.

Elverum pådro seg fire røde kort med vilje: – Trist og leit

Lokalavisen skriver også at innstillingen går ut på at tre av de fire spillerne som pådro seg røde kort, skal utestenges i to kamper. Erik Thorstensen Toft, som tidligere har uttalt til Østlendingen at hans røde kort var reelt, skal ifølge innstillingen slippe ytterligere straff.

Elverum, som valgte Drammen i første kamp i sluttspillet, har 14 dager fra dommen foreligger til å anke saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball