Hovedinnhold

Egypt slått i EM-generalprøven: - For mye rusk i maskineriet

(Norge - Egypt 31-28) Om fem dager EM-åpner Norge mot Frankrike. I generalprøven søndag ble Egypt slått, men bare med tre.

Denne saken handler om:

Slik spilles Norges EM-gruppe

Fredag 12. januar:

Hviterussland – Østerrike 18.15, Frankrike – Norge 20.30.

Søndag 14. januar:

Østerrike – Frankrike 18.15, Norge – Hviterussland 20.30.

Tirsdag 16. januar:

Frankrike – Hviterussland 18.15, Norge – Østerrike 20.30.

Dermed avslutter Christian Berges mannskap med to strake seirer etter å ha møtt en fransk vegg i den første av tre kamper i Golden League. Om fem dager er det virkelig alvor. 

Da EM-åpner Norge mot nettopp Frankrike.

Men tilbake til dagens kamp. Søndag var det Egypt som ble slått, et lite døgn etter at Danmark ble løpt i senk og beseiret med to. Mot Egypt var seiersmarginen et lite mål større, men sifrene 31-28 er nok ikke nok til å skremme vettet av EM-motstanderne som venter i Kroatia.

– Nå har vi slurvet veldig, sa Berge i en timeout med litt over ti minutter igjen å spille. Da var stillingen 25-23.

Fikk du med deg? Håndballgutta kåret til Årets lag på Idrettsgallaen

Og slik reagerte idrettspresidenten da Idrettsgalla-programleder Erik Solbakken overleverte denne t-skjorten:

De siste ti minuttene satte de norske spillerne på en liten turbo, og med tre minutter igjen valgt også Berge å teste ut syv mot seks i angrep. Det ga ikke nevneverdig uttelling, men Norge vant altså med tre.

– Det var for mye rusk i maskineriet både i angrepsspillet og forsvarsspillet, mener en kritisk TV 2-kommentator Harald Bredeli.

– Norge var ikke i det samme giret som mot Danmark. Norges innsats var høyst varierende, men kantspillet var god. Norge var imidlertid langt fra 100 prosent form. Det var et lite tilbakesteg, fortsetter han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball