Hovedinnhold

Norges «ukjente» VM-debutant: – Vil bli en sentral spiller

<p>GOD START: Både Emilie Christensen (til venstre) og Helene Fauske fikk sine mesterskapsdebuter i Norges storseier mot Argentina. </p>
DEBUTANTER -

GOD START: Både Emilie Christensen (til venstre) og Helene Fauske fikk sine mesterskapsdebuter i Norges storseier mot Argentina. 

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
STUTTGART (VG) Helene Gigstad Fauske (20) fikk sin mesterskapsdebut for Norge mot Argentina. Nå vil hun ha mer spilletid.

Da Thorir Hergeirsson tok ut VM-troppen tidlig i november var 20 år gamle Helene Gigstad Fauske en av de aller største bombene. I andre VM-kamp mot Argentina fikk hun sin mesterskapsdebut. 

– Det var utrolig gøy å få spille til slutt, og å få inn et mål også. Det har kriblet veldig på benken i kampene hittil, så det var gøy å prøve seg litt, sier Fauske. 

– Du mener du bør få spille her? 

– Ja, det er i alle fall målet mitt å bli en sentral spiller. Så ja, svarer hun. 

– Hvor langt er du unna det?

– Det er vanskelig å si, for det er en kabal som må gå opp og Thorir må finne ut av hvem han mener skal inn i laget. 

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg debuterte. Nå må jeg prøve å lande litt og fokusere på ny kamp, sier Fauske dagen derpå. 

Å være fornøyd med debuten har hun all grunn til å være. Hun kom inn i sluttminuttene, banket inn Norges siste scoring i krysset og fikk vist frem potensialet sitt.

VG-børsen: Slik spilte Norge mot Argentina 

I videoen under kan du bli bedre kjent med alle mesterskapsdebutantene:

Spiller litt «som en gutt» 

Fauske gikk fra Stabæk til FC Midtjylland foran denne sesongen. Der er hun blant annet lagvenninne med landslagskollega Veronica Kristiansen. 

– Jeg er ganske teknisk, og jeg liker å se detaljer. Jeg vil utføre alt riktig. Mange sier jeg har en «guttestil», fordi jeg liker å finne på litt andre ting som morsomme innspill, finter og utspill til kant. Jeg går inn med selvtillit på banen. Man må ha selvtillit for å få til noe på banen, sier den tidligere Stabæk-spilleren. 

Fauske mener selv at hun kan bidra med spilleforståelse og allsidighet. 

– Jeg har aldri hatt noe spesielt forbilde på håndballbanen. Det er sånn jeg har blitt allsidig, jeg tar litt fra alle, sier hun. 

Les også: Veronica Kristiansen skjønner ikke hvorfor hun bommer

– Stine Bredal Oftedal er mitt forbilde 

– Det er en lettelse og en god følelse. Det gir motivasjon til å fortsette videre. Det forsterker egentlig bare opplevelsen av å få være her, sier Emilie Christensen, som også spilte sin første kamp i et mesterskap for Norge mot Argentina. 

Hun har gått gradene i Fana, Glassverket og er nå eneste Larvik-spiller på landslaget. Før uttaket hadde hun ikke spilt en eneste A-landskamp, og var kanskje en enda større overraskelse i troppen enn Fauske.

Analyse: Norge har en dopingbefengt utfordrer

Men hun har hard konkurranse om plassen på landslaget – kaptein Stine Bredal Oftedal spiller i samme posisjon. Det gjør absolutt ingenting, sier jenta fra Os. 

– Hun er mitt håndballforbilde. Jeg synes hun er en fantastisk person. Måten hun har tatt meg imot på og spillestilen hennes er veldig inspirerende. Hun er fascinerende å følge med på. Jeg snapper opp masse gode tips og triks. Jeg ser på alt hun gjør, og prøver å gjenskape noe av det samme selv, sier hun. 

Her kan du også høre hva debutanten sa rett etter kampen mot Argentina:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball