Hovedinnhold

Trosset trenerens ønske før superredningen

Katrine Lunde til VG: - Det ble ekstra gøy å redde ballen

VIKTIG REDNING: Katrine Lunde vet veldig godt hvor viktig redningen i sluttminuttene var. Ansiktsuttrykket sier alt. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
VIKTIG REDNING: Katrine Lunde vet veldig godt hvor viktig redningen i sluttminuttene var. Ansiktsuttrykket sier alt. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
ZRENJANIN (VG) (Norge-Spania 22-20) Katrine Lunde gjorde akkurat det hennes egen målvakttrener håpet hun ikke skulle gjøre da VM-åpningen skulle avgjøres. Resultat: Norsk seier.

Denne saken handler om:

Det gjensto halvannet minutt, Norge ledet med ett mål - og Spania fikk straffekast. Da valgte en iskald norsk målvakt å stå på målstreken.

Reddet tre straffer

På sidelinjen trippet Mats Olsson. Den norske treneren håpet Lunde skulle velge det stikk motsatte, å gå ut for å få målet til å virke mindre.

- Når jeg ser at Katrine har den selvtilliten hun hadde, og Spania hadde misset på et par straffekast allerede, da syntes jeg det var bedre å stå fremme, smiler keepertreneren til VG.

Det har gått en god halvtime siden kampslutt. Svensken er lykkelig over at eleven valgte som hun gjorde. For sørlendingen reddet sitt tredje straffekast for kvelden, før Nora Mørk avgjorde i den andre enden av banen.

Beste målvakten står

Og dermed ble det norsk seier i VM-åpningen mot Spania.

- Jeg spiller mot (Nerea) Pena i den ungarske ligaen, og jeg var derfor litt usikker på hvordan jeg skulle agere. Jeg valgte å gå inn på streken, men Mats var visst ikke så fornøyd. «NEI, IKKE GÅ INN» sa han at han hadde sagt etter kampen. Da var det ekstra gøy å redde, gliser Katrine Lunde til VG.

Nora Mørk var imponerende god lørdag kveld. Men i mål var Lunde enda et like hakk hvassere. Det skjer etter at reserve Silje Solberg har imponert i oppkjøringen til VM.

- Dette er «the real world», mot et av verdens beste lag. Da står den beste målvakten, fastslår landslagssjef Thorir Hergeirsson overfor VG.

- Forsvaret hadde overtaket

Han har sett Katrine Lunde imponere i mesterskap for Norge en lang rekke ganger de siste årene. Györ-målvakten, en av verdens absolutt beste, svikter aldri når det virkelig gjelder.

LES OGSÅ: Her er VG-dommen over de norske spillerne 

- Det var moro. Jeg følte jeg hadde overtaket på motspillerne, og da pleier de å trekke seg litt på skuddøyeblikket, sier 33-åringen.

- På hvilket tidspunkt kjenner du at du har overtaket på dem?

- Det er litt forskjellig fra spiller til spiller, men jeg føler at hele forsvaret hadde overtaket på Spania i dag. Det var en deilig følelse, smiler hun.

Kom på viktige tidspunkter

KEEPERTRENER: Mats Olsson (til høyre) er treneren til Katrine Lunde. Her er de to under en trening før mesterskapet. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
KEEPERTRENER: Mats Olsson (til høyre) er treneren til Katrine Lunde. Her er de to under en trening før mesterskapet. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Sørlendingen var et stort smil i den serbiske byen Zrenjanin lørdag. Hun ventet tålmodig i pressesongen, mens VGTV intervjuet andre spillere - før turen omsider kom til målvakten.

- Strafferedningene hennes var viktige, og de kom på viktige tidspunkter alle sammen. Håndballverden har stor respekt for Katrine, og når hun da tar slike straffer med kvalitetsredninger, da ser målet veldig lite - og Katrine veldig stor - ut. Det er bra at hun får starte på den måten, oppsummerer Mats Olsson.Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball