Hovedinnhold

Sulland: - Kunne tenkt meg å spille mer

Hergeirsson: - Jeg føler hun var i en fallende kurve i første

BEOGRAD/OSLO (VG) Linn Jørum Sulland (29) vet ikke hvorfor hun knapt fikk spille i andre omgang mot Serbia.

Denne saken handler om:

VGs håndballeksperter og andre stusset over hvor lite spilletid Linn Jørum Sulland fikk i andre omgang mot Serbia, som til slutt endte med en sjokkexit fra VM.

SPORTSBLOGGEN: Hvor ble det av Sulland? 

Larvik-spilleren scoret fire ganger i Beograd.

- Det må du nesten ikke spørre meg om, sier Sulland til VG - og forsetter:

- Selv synes jeg at jeg gjorde en god første omgang. Selvfølgelig kunne jeg tenkt meg å spille mer. Men det er en gang sånn at det er han som bestemmer det, sier hun og sikter til Thorir Hergeirsson.

Landslagssjefen tar selvkritikk.

- Jeg føler hun var i en fallende kurve i første, men kunne kommet tidligere inn i andre. Jeg er enig i det, sier landslagssjefen til VG.

Karoline Dyhre Breivang er ordknapp om Hergeirssons avgjørelse om å slippe til 29-åringen først da det var rundt fem minutter igjen av kampen.

- Det er Thorir som styrer byttene. Det kan ikke jeg bestemme, sier hun.

Kan ikke svare

Hergeirssons klarer foreløpig ikke å sette fingeren på hvorfor de norske håndballjentene sviktet.

Jeg har ikke noe umiddelbart svar på det. Vi klarer ikke stå i mot trøkket deres. Vi har konstellasjonen som funker bakover, men funker ikke fremover. Vi velger å bytte én spiller, men skulle kanskje byttet to. Vi vet Serbia har kjørt rått når motstanderne har byttet to. Det kjenner jeg etterpå at vi kanskje burde prøvd for å skape rytme fremover.

49-åringen var skuffet, men fattet da han møtte VG i sluttminuttene etter VM-fadesen.

- Konkurransemannen Thorir like ikke å tape. Jeg er ikke fornøyd med det vi presterer de siste tjue minuttene av kampen. Det er mitt ansvar, jeg er øverste leder for laget og ikke fornøyd med det. Samtidig ser jeg at det er ikke lurt å ta noen raske konklusjoner. Vi kan tenke at «hadde vi gjort det, prøvd det». Vi prøver en del ting, men får ikke svarene.

Han vil ikke skylde på heksegryten de serbiske supporterne lagde.

- Det er alltid en fordel hjemmelaget når de er i flyten. De har et momentum og en «flow». Det er krevende for det laget som har en nedadgående kurve og hjelper de på veien.

- Er det noe du angrer på?

- Du vil gjerne ha noe tabloid. Jeg sa i sted: jeg angrer på at jeg ikke prøvde to bytter for å skape mer rytme fremover og gi sentrale forsvarere en pust i bakken. Det kunne jeg gjort. Og vi kunne satt inn Linn tidligere. Jeg kan ikke se at det er avgjørende for kampen.Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball