Hovedinnhold

Skal forberede håndballjentene på laser-sabotasje

Nora Mørk til VG: - Om de vil spille på tjuvtriks, får de gjøre det

STRAFFESKYTTER: Nora Mørk (bildet) og Linn Jørum Sulland er to av dem som tar straffer for Norge - og som forberedes på at publikum kan kan forsøke seg på skitne triks i kvartfinalen onsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk
STRAFFESKYTTER: Nora Mørk (bildet) og Linn Jørum Sulland er to av dem som tar straffer for Norge - og som forberedes på at publikum kan kan forsøke seg på skitne triks i kvartfinalen onsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk
BEOGRAD (VG) I fjor ble Linn Jørum Sulland (29) holdt i trøya av den serbiske landslagssjefen. I år er det frykten for bruk av laserpenner det snakkes om foran møte med vertsnasjonen.

Denne saken handler om:


Den norske landslagsledelsen bekrefter overfor VG at de vil ta opp problematikken på spillermøtene foran morgendagens VM-kvartfinale mot Serbia med avkast klokken 20.15.

Spillerne skal være forberedt på alt - også bruk av laser fra tribunen, i et forsøk på å blende norske skyttere.Senest i gårsdagens åttedelsfinale mot vertsnasjonen Serbia, ble sørkoreanske spillere plaget av sjenerende lys fra hjemmefansen.

- Spillerne skal ikke vippes av pinnen av slikt. Vi håper at sikkerhetsvaktene sjekker tilskuerne, eller flytter publikum til siden, og ikke lar dem stå bak mål, sier assistenttrener Mia Hermansson Högdahl.

- Hva gjør spillerne om det skjer? Sier fra til sekretariatet?

- Ja, jeg tror de bør gjøre det. Man må markere.

Les også: Håndballjentene feirer seirer med «Se ilden lyse»

Nora Mørk har vært Norges kanskje beste spiller til nå i VM. 22-åringen lyser av energi ute på banen, og frykter ikke det som venter henne i mektige Kombank Arena onsdag kveld.

Også i dag var hun den i særklasse mest populære spilleren blant norske journalister, som tok i mot spillerne på fasjonable Falkensteiner hotell i Beograd. «Alle» vil ha en bit av Larvik-profilen.

- Jeg tror ikke vi skal være redd for å få en laser i øyet. Om de vil spille på tjuvtriks, så får de gjøre. Jeg har opplevd det før at de prøver å psyke ut. Vi har måttet bytte hotell, det har vært «frossent» vann i krana - uten at det var det. De får prøve på det de kan, men vi skal ikke være redde, sier Mørk til VG.

Populær Mørk

Hun var avslappet og i godt humør tirsdag formiddag - som hun gjerne er.

Sammen med Linn Jørum Sulland er hun én av Norges straffeskyttere. Det var spesielt de sørkoreanske straffeskytterne som opplevde laserblending mot Serbia mandag kveld.

- Jeg må nesten tenke på hva jeg skal gjøre, for jeg regner med at det skjer på nytt, sier Sulland

- Hva gjør du om det skjer?

- Jeg må skyte i blinde. Jeg tror ikke det er lurt å holde igjen ballen og si fra. Jeg vet ikke hva som skjer da. Jeg har skutt et par ganger på det målet, så jeg bør vite hvor det står i blinde, smiler hun.

Møter mr. Crazyman igjen

For et år siden var hun i begivenhetenes sentrum da den serbiske treneren, Sasa Boskovic, holdt henne igjen mens hun befant seg ute på banen. Sulland klaget underveis, men offentligheten fanget først opp nyheten gjennom videobilder i etterkant av kampen.

I morgen møtes Sulland og Boskovic igjen.

- Jeg synes det var en spesiell ting å gjøre, men det var også rart at ikke sekretariatet sa fra. Jeg sa fra til dem to ganger uten at det skjedde noe før man fikk et bildebevis, sier Sulland til VG i dag.

Hun ga Boskovic personlig en landslagstrøye senere i mesterskapet i fjor. Den hadde hun signert med teksten«Dear mr. Crazyman. Here is the shirt you wanted so badly. Hugs from acting queen».

KONTROVERSIELT: Her holder Serbia-trener Sasa Boskovic igjen Linn Jørum Sulland midt under kampen for et år siden. Foto: TV 2
KONTROVERSIELT: Her holder Serbia-trener Sasa Boskovic igjen Linn Jørum Sulland midt under kampen for et år siden. Foto: TV 2

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball