Hovedinnhold

Riegelhuth Koren vil slå tilbake: - Jeg er i VM-form

Norges toppscorer har bommet på 10 av sine siste 13 skudd for Norge

KLAR FOR SCORINGER: Linn-Kristin Riegelhuth Koren har scoret langt færre enn Linn Jørum Sulland (til høyre) den siste tiden. I kveld vil håndballjnetenes toppscorer ha sine første VM-mål mot Argentina. Hun scoret som 19-åring to da argentinerne ble slått 45-16 i 2003-VM.
KLAR FOR SCORINGER: Linn-Kristin Riegelhuth Koren har scoret langt færre enn Linn Jørum Sulland (til høyre) den siste tiden. I kveld vil håndballjnetenes toppscorer ha sine første VM-mål mot Argentina. Hun scoret som 19-åring to da argentinerne ble slått 45-16 i 2003-VM.
ZRENJANIN (VG) Vanligvis er hun håndballjentenes sikreste målskytter. Men nå sliter Linn-Kristin Riegelhuth Koren (29) med å få ballen i mål.

Denne saken handler om:

Linn-Kristiin Riegelhuth Koren

  • Født: 1. august 1984.
  • Klubb: Larvik
  • Tidligere klubber: FCK, Furuset, Holmlia, Ski.
  • Høyde: 175 cm
  • Landskamper: 241 (886 mål)
  • Mesterskap for Norge: 13
  • Medaljer for Norge: 7 gull, 2 sølv, 1 bronse.

Foran kveldens VM-oppgjør mot svake Argentina er tallenes tale ubarmhjertig for høyrekanten med 886 landslagssmål på samvittigheten: Hun har bommet på 10 av sine 13 siste skudd for Norge.

VG Direkte: Få alt fra kveldens kamp og chat med Nikolai 

Det gir en skudduttelling på 23 prosent over fire kamper. Ikke til å leve for toppscoreren da Norge tok sitt første OL-gull i 2008.

- Ingen spesiell grunn. Det går litt opp og ned. Det er normalt. Jeg er i VM-form, forsikrer Riegelhuth til VG etter to bom mot Spania i åpningskampen.

Sjekk håndballkunnskapen: Ta Juva-quizen

- Det ene skuddet var fra egen banehalvdel. Det andre et gjennombrudd på venstresiden. Selvsagt ønsker jeg meg scoringer, men et viktigste er at at laget vinner. Men gi meg mer å jobbe med, ber «Linka».

Hun savner gode kontringsballer og hun savner gode oppspill på høyrekanten. Men det er et faktum at de tre andre venstrehendte spillerne - Linn Jørum Sulland, Nora Mørk og Tonje Nøstvold, har levert bedre den siste tiden.

Mørk scoret åtte mål mot Spania og tok over på høyrekanten fra Riegelhuth da dramaet skulle avgjøres lørdag.

- Dette er opp til Linn-Kristin selv. Vi jobber selvsagt med henne, men hun har selv erfaringen til å komme seg ut av det. Hun har jo scoret mindre mål for både oss og Larvik denne høsten. Det er ikke noe i veien i formen, men kanskje trenger hun å slippe ned skuldrene og være litt mer avslappet i skuddsituasjonene, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Riegelhuth Koren ladet opp til Argentina-kampen med en fysisk treningsøkt i formiddag. Mens åtte av spillerne trente håndball i nabobygget til VM-arenaen i Zrenjanin.

Anja Hammerseng-Edin trente på kunstneriske innspill til Heidi Løke. Kanskje planlegger romvenninnene en repitisjon av supermålet mot Russland rett før VM.

Mens det smalt friskt fra bakspillerne Stine Bredal Oftedal og Veronica Kistiansen. Andremålvakt Silje Solberg viste seg frem. Ingen av dem slapp til mot spanjolene, men kommer på banen i kveld, men landslagssjefen slipper nok ikke alle til fra første minutt.

- Vi starter med beste laget og kjører for fullt. Vi har respekt for motstanderen Argentina, sier Hergeirsson.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball