Hovedinnhold

Pettersen om Norges neste motstandere: - Tragisk

... men Anja Edin mener uttalelsen er trist

SLIPPER NORGE INN MÅL? VG-ekspert Gunnar Pettersen (innfelt) mener Nora Mørk og resten av håndballjentene bør ha ambisjoner om ikke å slippe inn mål mot Paraguay. Det trodde han aldri at han kom til å si om en kamp i et VM. Foto: Bjørn S. Delebekk
SLIPPER NORGE INN MÅL? VG-ekspert Gunnar Pettersen (innfelt) mener Nora Mørk og resten av håndballjentene bør ha ambisjoner om ikke å slippe inn mål mot Paraguay. Det trodde han aldri at han kom til å si om en kamp i et VM. Foto: Bjørn S. Delebekk
ZRENJANIN (VG) Gunnar Pettersen er usikker på om Paraguay klarer å score en eneste gang på de norske håndballjentene tirsdag.

Denne saken handler om:


Etter åpningsseieren over Spania lørdag, venter nå Argentina og Paraguay i VM. Det bør bli for plankekjøring å regne.

Ikke alle er like glad for at de to nasjonene får delta i VM.

- Det er litt tragisk. I den første runden er det en haug med kamper der differansen blir 15 mål eller mer. Det er ikke noe pluss for kvinnehåndballen. Det er et poeng å spre sporten til nye land, men det må ikke gå på bekostning av produktet, mener VGs håndballekspert, Gunnar Pettersen.

Den tidligere herrelandslagssjefen mener VM burde huset 16, og ikke 24, lag.

- Når Paraguay scorer seks mål mot Polen, er det faktisk ikke urealistisk at Norge ikke kommer til å slippe inn et eneste mål. Det har jeg aldri noensinne tenkt tidligere, sier Pettersen.

I troppen til Paraguay, som Norge møter tirsdag, er ikke forhåpningene om poeng store. Laget tapte 40-6 for Polen på lørdag. På tirsdag peker alt på at det går mot totalslakt mot Norge.

- Norge blir enda tøffere enn Polen, men vi er her for å lære og få erfaring. Vi vil slåss for hver eneste ball helt til kampen er over. Jeg elsker håndball, og da er det bra å få komme hit for å se på spillerne vi er vant med å se på TV, sier spilleren Marizza Faria til VG.

Edin uenig

Men ikke alle er enige med Gunnar Pettersen. Da VG møtte flere av håndballjentene i Serbia søndag formiddag, skinte det rett nok igjennom at de neste kampene blir rene gjennomkjøringer.

Spillerne presiserte viktigheten av å bruke kampene til å trene frem mot tøffere motstand.

TROR IKKE PÅ SEIER: Paraguays Marizza Faria. Foto: Anders K. Christiansen
TROR IKKE PÅ SEIER: Paraguays Marizza Faria. Foto: Anders K. Christiansen

Anja Edin mener Paraguay - som scoret ett mål på de siste 24 minuttene mot Polen - reiser hjem med en positiv opplevelse.

- Jeg synes det er trist at Pettersen kaller det «tragisk». Det er bra at mange lag, og jenter, får oppleve dette. Det er en fin ting å være med på. Mitt personlige fokus nå er at jeg vil ha en stigning i spillet, uavhengig av hvem man møter på den andre banehalvdelen, sier hun.

Rekordprat

Sjansen for at den norske scoringsrekorden i mesterskap kan ryke mot Argentina eller Paraguay, har allerede vært et tema.

Norge slo Uruguay 48-11 (VM 2001) og Australia 47-10 (VM 2005). Paraguay, som håndballjentene aldri har møtt, ligger omtrent der.

På spillerhotellet i Zrenjanin snakkes det imidlertid ikke om sjansen for rekord, skal vi tro budskapet som ble servert søndag.

- En slik rekord er fullstendig uinteressant for meg, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til VG.

Camilla Herrem klarer likevel å trekke på smilebåndet når scoringsrekorden blir et tema. Hun går ikke av veien for å drømme litt:

- Det hadde vært gøy. Det er alltid moro å slå rekorder. Jeg synes det er gøy, for det er sjelden man spiller slike kamper i mesterskap. Man springer mye og bruker kampen som en trening, sier rogalendingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball