Hovedinnhold

Norge bøtelagt for gulv-reklame i landskamp

FOR MYE REKLAME: Det europeiske håndballforbundet reagerte på reklamebruken i Sotra Arena. Her er Karoline Dyhre Breivang i angrep for Norge. Foto: Tor Erik Mathiesen, NTB Scanpix
FOR MYE REKLAME: Det europeiske håndballforbundet reagerte på reklamebruken i Sotra Arena. Her er Karoline Dyhre Breivang i angrep for Norge. Foto: Tor Erik Mathiesen, NTB Scanpix
Norges Håndballforbund får rundt 35.000 kroner i baksmell etter å ha hatt for mye reklame på gulvet i EM-kvalifiseringskampen mot Romania.

Denne saken handler om:

Det bestemte det europeiske håndballforbundet (EHF) tirsdag. I en pressemelding skriver EHF at gulvet i Sotra Arena hadde for mange reklamemerker, og at Norge må ut med fire tusen euro (om lag 35.000 kroner) i bot.

- Vi hadde for mange reklamemerker enn hva regelverket tillater, selv om vi har brukt det samme tidligere. Det er mulig reglene er blitt strammet inn og det vil vi respektere i fremtiden, sier generalsekretær i håndballforbundet, Erik Langerud, til VG.

Han forklarer at det er forbundets egne merker som har påført dem boten.

- Vi bruker to av våre egne merker og ser ikke på det som reklame. Det er en av vurderingene vi har gjort, at isbjørnen og Norges Håndballforbund ikke er det samme som reklame for VG.no. Det kan være noen misforståelser og ulike tolkninger av det, men det er ikke verre enn av vi tar det bort, sier Langerud.

Han og forbundet har syv dager på seg til å anke dommen. Dersom den blir stående vil forbundet måtte betale kun halvparten av boten.

Resten må betales om ikke gulvet i de kommende landskampene er mindre tildekket av reklame.

Norge vant EM-kvalifiseringskampen på Sotra 30-18 over Romania. I mars venter Hviterussland over to kamper. Kun stortap i begge disse vil kunne frata Norge plassen i EM-sluttspillet i 2014.

Også Sverige og Danmark blir straffet for det samme. Svenskene får en høyere bot (44.000 kroner), mens Norges bot er dobbelt så stor som danskenes.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball