Hovedinnhold

Ned på jorden etter Norge-triumf

...vertslandet Frankrike ute av VM

NEDERLAG: Frankrike-keeper Valerie Nicolas. Foto: AFP
NEDERLAG: Frankrike-keeper Valerie Nicolas. Foto: AFP
(Frankrike-Romania 31-34 eeo.) Vertslandet Frankrike rotet vekk et opplagt avansement i håndball-VM torsdag.

Denne saken handler om:

14.800 tilskuere i Bercyhallen støttet sine jenter hele veien. Frankrike ledet hele 14-8 ved pause. Løpet så kjørt ut. Men kvinnehåndball er fortsatt kvinnehåndball.

Det snur fort.

Romania kjempet seg tilbake samtidig som de franske jentene gjorde feil. Sluttminuttene ble uhyre dramatiske og det sto 24-24 da ordinær tid var over.

Samleside:
Alt om håndball-VM

Lagene fulgte hverandre som skygger i ekstratiden - helt til midtveis i den siste av fire 5-minuttere. Da rykket Romania ifra og vant til slutt 34-31. Det franske laget som slo Norge for to dager siden, er ute av sitt eget VM.

VM-reprise

Frankrike har litt for mange mangler til å spille om medaljer. Selv ikke hjelpen fra et rekordpublikum var nok denne gangen.
Romania møter Russland - en reprise av VM-finalen for to år siden - i semifinale, mens Norge har Tyskland mot seg. Dermed er de fire forhåndstippede lagene med i kampen om finaleplasser.

Les også:
- Hadde lyst til å danse

Sitter ekspertenes tips også til og med lørdag, møtes Russland og Norge i finalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball