Hovedinnhold

Lunde: - Ikke noe stress

Supermålvakten spilte seg ned fra 9 til 2 på spillerbørsen

NOVI SAD (VG) (Norge-Tsjekkia 31-21) Håndballjentene var suverene - men Katrine Lunde (33) klarte ikke å følge opp fantomkampen mot Polen sist.

Denne saken handler om:

Da ble hun belønnet med en 9-er på spillerbørsen til VG. Etter åttedelsfinalen mot Tsjekkia, som Norge vant med ti mål, ble hun gitt en 2-er på samme skala.

To redninger på elleve skudd var fasit, før Silje Solberg kom inn etter hvilen.

- Det var ingen god dag, men det var ikke noe å stresse med, sier Katrine Lunde til VG - vel vitende om at Tsjekkia aldri var noen reell trussel.

- Silje var veldig bra, det var gøy å se, sier sørlendingen.

Les også: Herrem: - Vil ha noen som buer på meg

Fikk selvtillit

Og Lunde har et poeng: Norges andremålvakt gjorde et godt innhopp og tok bortimot halvparten av skuddene hun fikk.

Beskjeden om at hun skulle spille kom i pausen. Da begynte Stabæk-målvakten å forberede seg mentalt på det som ventet. Hun åpnet med å slippe inn et mål, men tok så fem skudd på rad.

- Det var deilig å få en god start. Det gjør at man får selvtillit. Da kan man bare tenke på å ha det gøy, sier hun til VG.

- Du virker å ha tatt store steg: Hvordan har det siste året vært?

- Jeg synes selv at jeg har utviklet meg godt. Bare det at jeg fikk tillit til å spille en hel kamp i Møbelringen-cup, og kom inn på slutten mot Korea, er gøy. Det er viktig å få spilletid når kampen har litt betydning også, det vokser man på, sier hun.

Pettersen enig

Det tror også VG-ekspert Gunnar Pettersen.

- Hun har hatt en fin utvikling. Det har nok mye betydning at hun har fått stå i tellende kamper. I stedet for å få de siste ti minuttene når man leder ti-tolv mål, og det ikke betyr noen verdens ting hva man gjør, sier han.

Nå venter Serbia i kvartfinalen. De norske spillerne er innstilt på en solid heksegryte foran tusenvis av hjemmefans i mektige Kombank Arena i Beograd.

Katrine Lunde smilte på spørsmål om hun er «seg selv» igjen onsdag kveld.

- Vi får håpe det, sa sørlendingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball