Hovedinnhold

- Katrine er dronningen i håndballverden

Den norske målvakten med ny fantastisk kamp da Polen ble slått

ZRENJANIN (VG) (Norge-Polen 23-18) Katrine Lunde (33) sto en ny fenomenal kamp. Etterpå irriterte hun seg litt over to skudd hun likevel ikke maktet å ta.

Denne saken handler om:

Da hadde Norge slått Polen med fem mål, og sikret gruppeseieren i håndball-VM. Katrine Lunde kom glisende bort til VGs journalist i Serbia.

Hun var fornøyd med både Norge og sin egen innsats. En redningsprosent på 56 er verdensklasse, og ble belønnet med karakteren 9 på VG-børsen.

- Redningsprosenten er bra, men det er alltid skudd man vil ta. Det var to skudd utenfra... Men jeg tok noen veldig bra skudd også, som jeg ikke kan regne med, sier sørlendingen.

- Jeg synes kampen var tøff. Det var jevnt hele veien. De var fysisk sterke, men det var moro. Vi spilte veldig bra i perioder, sier hun om seieren over Polen.

Nær sagt samtlige spillere VG pratet med fredag kveld, trakk frem Lundes innsats i det norske målet.

Også den tidligere håndballstjernen, nå keepertrener for Norge, Mats Olsson lot seg imponere.

- Hun er en elev som er flyvedyktig og klarer seg selv. Det er nok bedre å kalle meg «mentor». Jeg er en støtte når hun trenger det. Det er fantastisk å se henne på dette nivået. Alle minuttneene hennes i VM har vært på dette nivået, sier svensken.

Håndballdronning

Katrine Lunde har vunnet det som kan vinnes på en håndballbane, og har rukket å bli 33 år. Ifølge Olsson er hun fortsatt «supermotivert» for spill på landslaget.

- Men jeg forstår at det kan være vanskelig å lade opp til en kamp som den mot Paraguay. Men Katrine er motivert, og vil beholde rollen som «queen». Hun er dronningen i håndballverden, sier Olsson til VG.

- Dere studerer motstanderne deres på forhånd. I hvilken grad har dere stålkontroll på skytterne til Polen?

- Ikke stålkontroll, men en del er å se på skytterne deres. En annen er å lese kroppsbevegelser. Katrine er god på å velge rett informasjon.

Nå venter Tsjekkia på de norske spillerne. Åttedelsfinalen spilles i Novi Sad kommende mandag.

Les også: Bøhn: - Mørk er verdens beste håndballspiller

Katrine Lunde har god tro på at norske håndballentusiaster foran TV-apparatet i hjemlandet kan håpe på en kvartfinale onsdag i neste uke.

- Det blir tøff kamp mot Tsjekkia, det blir litt slåssing. De har fysiske, og robuste, spillere. Men vi er i rute og skal være bedre enn dem, sier sørlendingen.

Drømmepasning

Anja Hammerseng-Edin virker å være enig.

- Det er mye håndballselvtillit i dette laget nå. Det er godt å vinne gruppe, det gir oss en god følelse, sier hun.

Telemarkingen var igjen god for Norge. Høydepunktet var et iskaldt innspill til Heidi Løke - i blinde og bak egen rygg.

- Det er et ti år gammelt trekk vi har gjort 5000 ganger. Thorir og Mia har gitt oss beskjed om å være mer kreative på frikastene våre, og det var en god variant å kjøre i dag, sier Hammerseng-Edin.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball