Hovedinnhold

Herrem om VM-dommere: - Komisk

De norske spillerne var oppgitte over kamplederne fra Kuwait

ZRENJANIN (VG) (Angola-Norge 21-26) Camilla Herrem måtte jobbe med seg selv for ikke å prate på seg utvisninger underveis i kampen mot Angola.

Denne saken handler om:

Årsak: Stor frustrasjon over de to kamplederne fra Kuwait. De imponerte ikke håndballjentene da de dømte oppgjøret mot Paraguay for to dager siden.

Og mot Angola fortsatte frustrasjonen å vokse.

- Jeg er vaksinert etter kampen for to dager siden, smiler landslagssjef Thorir Hergeirsson til VG.

En som ikke virket å være vaksinert, var Camilla Herrem. Hun smilte da dommerne ble tema i pressesongen i Zrenjanin torsdag kveld.

- Det er andre kampen på rad med disse dommerne. Jeg håper det ikke blir en tredje. Det blir dumt når de får straffe og utvisninger på alt. Til slutt torde vi ikke å ta på motstanderne våre, sier hun med et skuldertrekk.

Både Anja Hammerseng-Edin og Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble avblåst for skrittfeil - helt feilaktig.

- Det var komisk, mener Herrem.

- Vanskelig å ikke reagere overfor dommerne?

- Ja, for vi tenkte at vi skulle tenke på oss selv i forrige kamp. Og så dukker de altså opp i dag igjen. Man biter seg litt i tungen. Samtidig var det mange skuddbom, så vi skal ikke skylde på dommerne for at kampen ble som den ble.

De to dommerne fra Kuwait gikk aldri gjennom pressesonen i Serbia. Dommersjefen i det internasjonale håndballforbundet (IHF) skal også ha gitt dommerne i VM munnkurv.

VG var i kontakt med IHF-observatør Svein Olav Øie tidligere denne uken. Han antar at dommerne fra Kuwait, hvor det spilles lite håndball på høyt nivå, har trent i det asiatiske klubbmesterskapet tidligere i år - og at de har dømt juniorturneringer i sommer.

Gunnar Pettersen har stilt spørsmål ved både hvordan dommerne velges ut, og om de i det hele tatt evalueres i etterkant. Det siste lover Svein Olav Øie at er tilfelle.

- I går kveld var vi ferdig klokken tre på natten. Dommermøte dagen etter tar mellom halvannen og to og en halv time. Der går man gjennom videoer av kampene og gir klare tilbakemeldinger, sa han.

Hammerseng-Edin ble satt ut

FORSTOD LITE: Anja Hammerseng-Edin ble forundret over enkelte dommeravgjørelser. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
FORSTOD LITE: Anja Hammerseng-Edin ble forundret over enkelte dommeravgjørelser. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Øie bemerker at det er vanskelig å få alle de beste dommerne til å delta i to mesterskap (herrer og kvinner) hvert år, fordi de er amatører som ikke lever av dømmingen.

Anja Hammerseng-Edin forsto lite da hun ble avblåst for skritt alene med keeper før pause:

- Jeg ble helt satt ut. Dommerne hadde en klar linje som vi fant ut av underveis i kampen. Vi røk rett ut om vi hadde armer i kroppen på motstanderne, og tok man mer enn ett steg så røk vi på skritt. Det gikk bedre etter hvert, og de var iallfall konsekvente, smiler hun.

Og smilte gjorde generelt de norske spillerne etter oppgjøret mot Angola. Kampen var et klart steg i riktig retning.

Pettersen roste Norge

Tidligere herrelandslagssjef Gunnar Pettersen var overrasket over hvor selvkritiske enkelte av spillerne var i møte med media i Zrenjanin.

- Jeg synes de er strenge med seg selv. Det var veldig mye bra i dag, sa han i studiosendingen til VGTV.

- Vi tok noen skritt fremover i dag, selv om det var hendelser som gjorde at de prøvde å dra oss to skritt bakover. I timeouten etter ti minutter ble vi enige om ikke å bruke for mye energi på dommeravgjørelsene, sier Thorir Hergeirsson.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball