Hovedinnhold

Herrem: - Jeg vil ha noen som buer på meg

* Norge spiller kvartfinale mot Serbia i VM onsdag

NOVI SAD (VG) (Norge-Tsjekkia 31-21) Åttedelsfinalen i håndball-VM ble lite spennende. Nå venter serbisk heksegryte i kvartfinalen.

Denne saken handler om:

Norge var fullstendig overlegne mot Tsjekkia - og er nå klare for kvartfinalen i VM kommende onsdag. Det gleder den norske landslagssjefen.

- Jeg synes det gikk strålende i dag. Det var bra forsvar og stor fart. Juniorrekka får en del tid på slutten, og avslutter med stil, sier Hergeirsson til VG.

Han byttet mange spillere da avansementet i realiteten var sikret.

Serbia slo Sør-Korea med ett mål i en annen åttedelsfinale mandag. Dermed er det vertsnasjonen som venter på håndballjentene onsdag kveld.

Det passer Camilla Herrem ypperlig. Hun valgte seg Serbia som drømmemotstander allerede før det ble klart hvem Norge møter om to dager.

- Jeg vil ha noen som buer på meg. Full hall og en skikkelig god kamp i kvartfinalen. Heksegryte er gøy. Det er mye bedre enn å spille i en tom hall. Det skal være en ordentlig god kamp, smiler rogalendingen til VG.

Det er også noe Heidi Løke gleder seg til.

- Det blir veldig gøy å spille mot Serbia i Beograd, med ekstra temperatur og liv på tribunen, sier Ungarn-proffen, som er godt vant med hete oppgjør på Balkan.

- Det blir en skikkelig heksegryte, sier Tonje Nøstvold.

Hun kom inn og var god etter pause mandag kveld. Etter fire mål på like mange forsøk, begynte det imidlertid å butte litt også for henne.

Skryt til ungdomsrekka

Thorir Hergeirsson trakk frem Silje Solberg etter kampslutt. Målvakten kom inn i andreomgangen, etter at Katrine Lunde bare reddet 2 av 11 skudd før pause.

- Silje kom inn og gjorde en god jobb i begynnelsen av andre omgang, og det var med på å holde dem unna. Andre omgang ble en konsentrasjonsprøve, og vi sa i garderoben at vi ville vinne andre omgang. Det gjorde vi med ett mål. Vi byttet også ganske mye og det er en utfordring. Men de unge spilte seg opp.

At Norge vant greit var ventet. For på 20 kamper mot Tsjekkia, hadde motstanderne bare vunnet én gang: Og det skjedde den gangen nasjonen het Tsjekkoslovakia.

Les også: Norske supportee i nytt bjelle-bråk

Norge innfridde nærmest umiddelbart. For etter et par jevne åpningsminutter, tok mannskapet til Thorir Hergeirsson fullstendig over.

Midtveis i førsteomgang sto det 9-5 på måltavla. Da tok Tsjekkia timeout - uten ta det hjalp nevneverdig. For etter en halvtime ledet Norge like godt med ni mål.

Tsjekkia slet voldsomt med å nøytralisere det norske angrepsspillet, og Heidi Løke og Nora Mørk scoret fire ganger hver.

De norske håndballjentene mener grunnlaget og bredden var den store forskjellen mellom de to lagene i Serbia i dag.

- Vi følte oss bedre trent enn det de var, sier den norske firemålsscoreren Tonje Nøstvold til VG.

- Vi får brukt alle i dag, og har et større repertoar enn dem å spille på, mener Nora Mørk.

Norsk stormløp

I den andre enden av banen var Katrine Lunde derimot uvanlig spak. På en halvtime noterte hun seg for bare to redninger. Det er under pari for kvinnen som regnes som verdens beste målvakt. Dette var likevel ikke den verste kampen sørlendingen kunne bomme på: For Tsjekkia var i praksis fullstendig sjanseløse.

Tidlig i andreomgang fortsatte det norske stormløpet mot målet til kveldens motstander.

LES SPORTSBLOGGEN: Hvis erfaring betyr noe, vinner Norge

Helt bra var det likevel ikke: Midt i den siste perioden gikk det en stund 13 minutter uten norsk scoring.

- Det bør ikke bli sånn. Men det var litt nye spillere som ikke har spilt så mye sammen, og vi hadde en komfortabel ledelse. Vi får jobbe med sånt til neste kamp, sier Linn Jørum Sulland.

- Hva kan dere plukke på etter en timålsseier som dette?

- Vi hadde noen angrep der vi gikk på tvers og valgte feil løsninger. Vi spilte inn der vi ikke burde gjort det, i stedet for å ta langskudd.

Nora Mørk mener Norge er i rute etter seks strake seirer i VM.

- Absolutt. Vi har to keepere som er veldig godt i gang, og to linjespillere som er der de vør være. Vi blir tøffe å møte i en kvartfinale. Det kan jeg love deg, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball