Hovedinnhold

Hergeirsson: - Jeg har ikke lov til å vise følelser

** Landslagssjefen sa tydelig fra om det han mente var dommerfeil
** Dommerne viste ut feil norsk spiller - Mari Molid ble oppgitt

ZRENJANIN (VG) (Argentina-Norge 18-37) Først viste dommerne ut feil norsk spiller. Så ble Ida Alstad taklet stygt av de argentinske motspillerne. Da hisset landslagssjef Thorir Hergeirsson seg voldsomt opp over dommerne fra Portugal.

Denne saken handler om:


Spesielt da dommerne valgte å vise ut Mari Molid helt feilaktig etter 22 minutter, fikk publikum se en islandsk vulkan i fri utfoldelse.

Det var nemlig Veronica Kristiansen som skulle tatt seg en tur på benken. I tillegg ble Ida Alstad tatt knallhardt uten at det ble utvisning.

- Jeg synes den mot Ida var stygg. Da reagerte jeg, fordi jeg mener det var farlig spill. Så reagerte de på at jeg reagerte - fordi de forventer at jeg alltid skal være rolig. Det viser at jeg ikke har lov til å vise følelser, selv om andre trenere gjør det hele kampen, sier Hergeirsson til VG.

- Jeg reagerer når folk blir urettferdig behandlet, og det ble Ida der, tilføyer islendingen.

Han får støtte av Frode Kyvåg som var på plass i VG-studio.

- Til internasjonale kamper må de finne en annen øvingsplass og så kan de komme inn i mesterskap når de er kapable, sier han, tydelig frustrert over det han så fra kveldens kampledere.

Oppgitt Molid

Mari Molid klarte å le av situasjonen der hun fikk en tominutter da hun møtte VGs journalist i kamphallen i Serbia mandag kveld.

Underveis i kampen var hun derimot oppgitt - ikke minst fordi hun hadde en utvisning fra før da dommerne pekte på benken. Frykten for en ny utvisning, og dermed rødt kort, kom snikende.

- Det er helt utrolig. Dommerne må kunne se hvem som er i nærheten av spilleren. Det gikk vel litt fort, da, men det var kjedelig, fordi slikt kan være avgjørende i tette kamper, sier hun.

- Det var flere som prøvde å peke på Vikky, men jeg himlet bare med øynene og tenkte «Hvorfor meg»?

Famlende åpning

De norske håndballjentene var storfavoritter, og vant til slutt med hele 19 mål mot Argentina.

Men åpningen på kampen var av den tamme sorten. Og da seieren virket å være i boks like etter pause, kom en ny svak periode. På ett tidspunkt scoret Argentina fire ganger på rad, og reduserte til seksmålsledelse. Da måtte Thorir Hergeirsson se seg nødt til å ta timeout i et forsøk på å ordne opp.

VG LIVE: Se VGs studiosending med Kyvåg og Pettersen her

Og heldigvis for Norge: Det løsnet etter hvert ettertrykkelig.

Det kan de blant annet takke målvakt Silje Solberg for: Etter pause hadde hun på et tidspunkt ti redninger på rad.

Saken fortsetter undet bildet.

GOD: Keeper Silje Solberg leverte varene og reddet blant annet ti skudd på rad en periode. Foto: NTB Scanpix
GOD: Keeper Silje Solberg leverte varene og reddet blant annet ti skudd på rad en periode. Foto: NTB Scanpix


Komfortabelt til pause

Forhåndspraten om mulige scoringsrekorder ble tidlig lagt på is. For åpningen på kampen var ikke imponerende, sett med norske øyne.

Etter drøyt ti minutter ledet Argentina like godt 5-2.

Det gikk likevel så smått hakket bedre. Etter 19 minutter sto det 6-6 på måltavla i Zrenjanin, og idet kampen var halvspilt ledet Norge med seks mål. Pauseresultatet 15-9 var likevel langt unna potensialet mange var forespeilet på forhånd.

Sånn gikk det ikke. De norske spillerne leverte natt-og-dag-håndball. Til slutt ble det likevel en komfortabel seier, full pott - og øyne som vendes frem mot morgendagen.

Da venter Paraguay. Det er på papiret et av VMs svakeste lag.

- Pene sifrer

SCORET FIRE: Nora Mørk mot Argentina. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
SCORET FIRE: Nora Mørk mot Argentina. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- Vi starter dårlig og avslutter egentlig første omgang greit. Vi holder de til ni mål bakover og det er OK. Men alt i alt så blir det pene sifrer til slutt, sier Nora Mørk til VG.

- Jeg trodde ikke det kom til å bli rekord i dag.

- Men i morgen?

- Kanskje, jeg har hørt at Paraguay er hakket dårligere, smiler firemålsscoreren.

PS! Onsdag er det spillefri onsdag, før Angola og Polen venter torsdag og fredag.Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball