Hovedinnhold

Her ser du én av årsakene til at Herrem fikk VM-ja

Thorir Hergeirsson: - Utstråling på banen er ekstremt viktig

JUBEL-HERREM: Thorir Hergeirsson mener kroppsspråket til håndballjentene er uhyre viktig - og bruker gjerne Camilla Herrem (bildene) som eksempel. Foto: Scanpix, VG
JUBEL-HERREM: Thorir Hergeirsson mener kroppsspråket til håndballjentene er uhyre viktig - og bruker gjerne Camilla Herrem (bildene) som eksempel. Foto: Scanpix, VG
NOVI SAD (VG) Camilla Herrem (27) danket ut Linn Gossé i tolvte time før håndball-VM. Én av årsakene: Særdeles smittende utstråling ute på banen.

Denne saken handler om:


Hver gang Herrem scorer - eller Katrine Lunde leverer en god redning - følger de to opp med voldsomme energibrøl ute på banen.

Det er ikke tilfeldig.

- Tvert imot. Det er ekstremt viktig. Mellom 50 og 75 prosent av kommunikasjonsformen til et menneske er kroppsspråk. Det er ekstremt mye man kan fortelle med- og motspillere spillerne med et kroppsspråk. Der er Camilla rå. Det er ekte utstråling som signaliserer autoritet, glede og begeistring, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

VG LIVE: Norge-Serbia kl. 20.15

Herrem har hanglet inn i mesterskapet etter å ha blitt operert tidligere i år. Landslagssjefen valgte likevel rogalendingen foran Linn Gossé - til overraskelse for mange.

En av årsakene er mesterskapserfaring: Herrem spiller nå sitt syvende strake mesterskap for Norge.

Men et annet ord ble også brukt: Attityde. Det betyr utstråling og innstilling på godt norsk.

- Når det er viktige kamper går jeg inn i min egen boble. Jeg merker at jeg blir veldig ivrig og vil backe opp alle. Man viser at man er glad på andres vegne, sier Herrem til VG.

Les også: Forberedes på laser-sabotasje

Kan læres

Hun mener kroppsspråket ute på banen er uhyre viktig:

- Jeg merker det selv: Om jeg ikke er «der», så er det deilig å se andre juble. Da får man mye energi selv. Derfor er den gløden viktig.

Katrine Lunde regnes som verdens beste målvakt på kvinnesiden. Hun koster ofte på seg et brøl under Norges kamper i Serbia.

Ifølge sørlendingen handler det vel så mye om å sende et signal til motspillerne som til sine egne.

- Noen ganger er det bevisst, og noen ganger kommer det av gleden. Men det går fint an å lære det. Er man ikke glad i å juble, så er det bare å øve, sier Lunde.

Les også: Feirer med Kyrkjebø-sang fra 1994

Kvartfinale i kveld

De norske håndballjentene møter vertsnasjon Serbia i VM-kvartfinale i kveld. Det er ventet å bli den tøffeste motstanderen til nå i mesterskapet.

På tribunen - i mektige Kombank Arena i Beograd - kan det også gå hett for seg.

- Serbia er et godt lag med mange gode spillere. De er vant til å spille kamper i tøffe kamper i Champions League. Jeg håper det blir mye folk i hallen og god stemning, sier kaptein Karoline Dyhre Breivang.

- Jeg håper at jo flere folk som kommer, og jo mindre vi hører, jo morsommere blir det, mener hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball