Hovedinnhold

Her er VGs spillerbørs etter Paraguay-kampen

NY SEIER: De norske håndballjentene noterte seg for en gruppeseier i årets VM. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
NY SEIER: De norske håndballjentene noterte seg for en gruppeseier i årets VM. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
(Norge-Paraguay 34-13) En veldig rufsete start ble avløst av en bedre andre omgang. Men de norske jentene slet i realiteten med å sette spillet mot gruppens svakeste lag. Her er dommen over de norske spillerne.

Denne saken handler om:

Norges neste VM-kamper

  • Torsdag 12.12: Angola (20.15, Zrenjanin)
  • Fredag 13.12: Polen (20.15, Zrenjanin)
  • Mandag 16.12: Åttendelsfinale (Novi Sad)
  • Onsdag 18.12: Kvartfinale (Beograd)
  • Fredag 20.12: Semifinale (Beograd)
  • Søndag 22.12: Finale (Beograd)

Det ble heller ikke noen ny scoringsrekord på håndballjentene. Nora Mørk var svært frustrert over det hun opplevde ute på parketten.

Her er i hvert fall VG-børsen vurdert av Jostein Overvik.

Silje Solberg 7
17 redninger/30 skudd - 2 feil
Klart godkjent igjen. Tre strafferedninger og jevnt bra nivå trekker opp i en kamp som krevde mye konsentrasjon.

Katrine Lunde -
0 redninger/0 skudd - 0 feil
Har en litt snufsete nese og har ikke vært på banen etter åpningskampen mot Spania. Er ventet tilbake i slutten av uken.

Mari Molid 4
0 mål/0 skudd - 1 feil
Grei forsvarskamp. Ikke noe mer. Måtte inn og vikariere for røde Blanco som strekspiller de få gangene Norge spilte etablert angrep.

Stine B. Oftedal 6
4 mål/4 skudd - 0 feil
En bra kamp mot dårlig motstand. Fikk litt mer fart på beina og satte alle sine skudd. Men slipper seg fortsatt ikke helt løs.

Ida Alstad 5
3 mål/5 skudd - 0 feil
Spilte en halvtime. Dominerte ikke kampen. Gjorde noen mål, men misset også. Ennå ikke helt der hun var under EM i fjor.

Tonje Nøstvold 6
4 mål/4 skudd - 1 feil
Fikk spille over halve kampen og gjorde sakene sine bra. Flyverscoring og full uttelling på skuddene. Pluss noen fine assist.

Karoline D. Breivang -
0 mål/0 skudd - 0 feil
Tilbragte hele sin 100. mesterskapskamp på benken. Det er uvanlig for en evighetsmaskin som Breivang, men kapteinen trengs senere.

Isabel Blanco 2
1 mål/1 skudd - 0 feil
Ute av kampen før det hadde gått 19 minutter. Tre harde utvisninger av dommerne, men veteranen burde likevel unngått dette.

Anja Hammerseng-Edin 5
2 mål/5 skudd - 0 feil
Kom inn og tilførte Norge rytme, fart og flyt etter den håpløse åpningen. Men Hammerseng-Edin slet alt for mye med å sette ballen i mål.

Linn J. Sulland 4
4 mål/7 skudd - 1 feil
Spilte for første gang på lenge både forsvar og angrep. Gikk sånn middels, men fikk scoret noen fine mål og gjorde seg ikke bort bakover.

Veronica Kristiansen 4
3 skudd/6 mål - 0 feil
Fikk noen unødvendige forsvarsproblemer før pause og bommet også på tre strake skudd. Rettet opp den dårlige perioden etter pause.

Linn-Kristin R. Koren 5
3 mål/3 skudd - 1 feil
Fikk hvile hele andre omgang etter en 1. omgang til ståkarakter. Nå må hun følge opp den sikrere skytingen mot Angola og Polen.

Nora Mørk BB 7
3 mål/4 skudd - 1 feil
Startet som alltid med en feil, men var Norges beste spiller så lenge hun var på banen med tre mål og syv assist. Etter pause hvilte hun.

Camilla Herrem 6
4 mål/4 skudd - 1 feil
Satte alle sine fire skudd. Et par av dem skruballer som ga litt underholdning i den trege kampen. Betyr mye fo Norge om Herrem nå spiller seg i VM-form.

Sanna Solberg 4
3 mål/3 skudd - 2 feil
Satte skuddene sine som hun skulle, men hadde noen unødvendige forsvarsproblemer og gjorde et par feil. Pluss for kontringsfarten.Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball