Hovedinnhold

Hammerseng-Edin om Løke: - Hun er en pingle

** Mørk: - Hun er banens beste med ett bein i dag
** Leggskadet Løke feiret egen bursdag med «supercomeback»

ZRENJANIN (VG) (Angola-Norge 21-26) Minutter før kampstart var Heidi Løke (31 i dag) usikker på grunn av en skade. Ti sekunder etter at hun ble byttet inn, scoret hun.

Denne saken handler om:

- Det er så sterkt å levere som hun gjør nå etter å ha vært ute en periode, sier Anja Hammerseng-Edin om Heidi Løke.

31-åringen sto over mot Paraguay med en vond legg sist. Før torsdagens oppgjør mot Angola ble strekspilleren testet - og erklært kampklar - så sent som under oppvarmingen.

Når VGs reporter spør om hva det sier om smerteterskelen til strekspilleren, trekker playmakeren på smilebåndet.

- Nei, hun er en pingle - en stor pingle, utbryter hun i latter sammen med nettopp Løke i pressesonen.

Koste seg i «comebacket»

- Det er gøy å være tilbake igjen. Det var kjedelig å sitte på tribunen for jeg er veldig utålmodig, sier kveldens hovedperson til VG.

Etter å ha blitt byttet inn for Isabel Blanco etter 20 minutter tok det bare ti sekunder før 31-åringen hadde scoret. Idet lagene gikk til pause, hadde Løke scoret tre av fire siste scoringene til Norge - og stillingen var 12-9.

Til slutt sto hun oppført med fem mål på fem skudd, samtidig som kun skaffet Norge både straffekast og utvisninger på motspillere.

- Hvordan blir feiringen i kveld?

- Da blir det Skype med kjæresten og familien. Jeg har allerede fått gaver og bursdagssang av laget, sier Løke videre.

Banens beste med ett bein

De pene ordene satt også løst hos Nora Mørk etter kampen.

- Bursdagsbarnet Heidi blir banens beste med ett ben i dag, smiler Nora Mørk når hun omtaler lagvenninnen overfor VG etter kampen.

- Hun er veldig viktig for oss. Vi får bare håpe benet blir bra til i morgen, sier hun.

Dagen ble med andre ord som Løke ønsket. Hun fyller 31 år i dag og har virket å mangle «det siste lille» i innledningen på VM - kanskje på grunn av en høst preget av småskader - men var i aller høyeste grad seg selv igjen torsdag.

- Det så ikke ut som om hun var skadet i det hele tatt. Hun kommer tilbake med et smell, og det er alltid deilig. Hun er utrolig viktig for oss, hun er helt rå, sier Camilla Herrem.

Lunde-show

REDDET OG SERVERTE: Katrine Lunde stengte til tider igjen eget mål og leverte tre målgivende mot Angola. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
REDDET OG SERVERTE: Katrine Lunde stengte til tider igjen eget mål og leverte tre målgivende mot Angola. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Løke var ikke den eneste som imponerte tidlig i oppgjøret: Katrine Lunde var enda råere bakerst i det norske laget.

Målvakten reddet fem av de syv første skuddene til Angola. Samtlige kom fra kort hold. I tillegg noterte sørlendingen seg for tre målgivende pasninger tidlig kampen.

Lunde fikk frem frustrasjonen hos de angolske motspillerne - og solide jubelbrøl blant egne landskvinner ute på banen i Zrenjanin.

Etter å ha ledet med tre til pause, fortsatte det utover i andreomgangen. Angola skiftet til et offensivt forsvar underveis, som en stund virket å volde de norske spillerne litt bry.

Det gjorde også de to dommerne fra Kuwait, som flere ganger tok avgjørelser de norske spillerne ikke kunne begripe.

Både Anja Hammerseng-Edin og Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble avblåst for skrittfeil alene med Angolas keeper - uten at mange i Zrenjanin så noe galt.

Seieren var likevel aldri truet: Til slutt sto det 21-26 på måltavla i Serbias sjette største by.

Bredal Oftedal ute

Stine Bredal Oftedal sliter med en mageinfeksjon og sto over torsdagens opppgjør.

Gruppespillet i håndball-VM avsluttes i morgen, fredag. Da møter de norske håndballjentene Polen. Deretter venter åttedelsfinale i Novi Sad mandag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball