Hovedinnhold

Håndballjentene feirer seirer med «Se ilden lyse»

Allsang i bussen etter hver kamp Norge vinner i VM

POP BLANT SPILLERNE: Til høyre står Sissel Kyrkjebø under avslutningssermonien på Lillehammer i 1994. Sangen "Se ilden lyse" er imidlertid fortsatt svært populær blant håndballjentene. Foto: Bjørn S. Delebekk og Line Møller
POP BLANT SPILLERNE: Til høyre står Sissel Kyrkjebø under avslutningssermonien på Lillehammer i 1994. Sangen "Se ilden lyse" er imidlertid fortsatt svært populær blant håndballjentene. Foto: Bjørn S. Delebekk og Line Møller
NOVI SAD (VG) Sissel Kyrkjebøs gamle OL-sang fra 1994 ljomer gjennom den norske spillerbussen under håndball-VM i Serbia.

Denne saken handler om:


Det skjer hver gang håndballjentene har vunnet en kamp: Bakerst i bussen skrur Camilla Herrem på «Se ilden lyse» på musikkanlegget - for full guffe.

Til nå i mesterskapet har Norge vunnet seks strake kamper. Hver gang har Sissel Kyrkjebø deltatt indirekte på feiringen.

- Jeg kan ikke kalle det sang, men vi bak i bussen slår på stortromma når vi synger «Se ilden lyse». Det er den bakerste rekka på bussen som leverer, smiler Camilla Herrem til VG.

Disse synger høyest

Bakerst i spillerbussen fungerer følgende personer som forsangere:

Linn Jørum Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Tonje Nøstvold, Camilla Herrem, Heidi Løke, Halvor Lea (medieansvarlig) og Anja Hammerseng-Edin.

- Det verste er at vi knapt hører Sissel Kyrkjebø synge, fordi vi overdøver. Og da er det ganske høyt. Jeg håper vi får gjøre det en gang til i mesterskapet, sier Hammerseng-Edin.

Sissel Kyrkjebøs sang var inne på VG-lista Topp 20 i ni uker for 19 år siden. I denne perioden toppet den tidvis listen.

Sangen er kjent gjennom koblingen til OL på Lillehammer samme år.

Thorir mener sangen gir stemning

Om landslagssjef Thorir Hergeirsson synger i bussen, er spillerne usikker på. Islendingen sitter fremst i bussen på veien fra kamparenaen til spillerhotellet.

- Det var Camilla som dro i gang denne tradisjonen under OL. Sangen fikk løsnet litt energi for oss under det mesterskapet. Det er ikke noe jeg hører på til vanlig, men den setter en god stemning i gruppa vår, sier landslagssjefen til VG.

Kyrkjebøs gamle klassiker er ikke den eneste tradisjonen håndballjentene har: Hver kveld holdes det også adventsstund på hotellet. Da deles det ut pakker, dagen oppsummeres - og det lyttes til julemusikk.

Byttet hotell

Håndballjentene forflyttet seg lørdag fra Zrenjinan til Novi Sad, som er Serbias nest største by. Det var en kjærkommen tur etter halvannen uke på samme plass.

- Det var godt å komme seg litt vekk fra den plassen nå og oppleve noe nytt. Forhåpentligvis er det ikke så lenge til vi flytter til Beograd, sier Camilla Herrem.

Norge møter Serbia i kvartfinale onsdag kveld.

PS! Dersom de norske håndballjentene taper kamper, erstattes «Se ilden lyse» med Kaptein Sabeltann-sangen «Jeg kommer alltid tilbake».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball