Hovedinnhold

Håndball-ekspert: - Litt betenkt på vegne av Sulland

* Gunnar Pettersen tror en herrespiller hadde reagert på «benking»
* Kyvåg mener Hergeirsson har fått et luksusproblem på høyresiden

HAR SCORET PÅ 12 AV 19: Linn Jørum Sulland (t.v.) ble sittende på benken under kampen mot Angola. Mot Polen i kveld blir det trolig mer spilletid. Her er hun sammen med Tonje Nøstvold i går. Foto: Bjørn S. Delebekk
HAR SCORET PÅ 12 AV 19: Linn Jørum Sulland (t.v.) ble sittende på benken under kampen mot Angola. Mot Polen i kveld blir det trolig mer spilletid. Her er hun sammen med Tonje Nøstvold i går. Foto: Bjørn S. Delebekk
ZRENJANIN (VG) Linn Jørum Sulland (29) ble sittende på benken gjennom hele kampen mot Angola i går. Det hadde en herrespiller reagerte på, mener Gunnar Pettersen.

Denne saken handler om:


At Larvik-spilleren skulle hvile gjennom hele oppgjøret, var nemlig ikke planen.

VG Direkte: Følg Norge - Polen fra kl. 20.15

- Det er godt å ha en som har lyst til å komme inn og smelle ballen i krysset mot Polen. Det spilte seg sånn, det var egentlig ikke noen plan at hun ikke skulle spille. Men det er ofte slik at én, to eller tre blir sittende i slike kamper, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Han valgte å gi Nora Mørk og Tonje Nøstvold tillit på høyresiden gjennom 60 minutter.

- En gutt som var forhåndsuttatt og gjorde det bra, ville følt på en sånn disponering. Det hadde vært greit om han fikk beskjed på forhånd, men å bli tredjevalget uten å få en beskjed... Herrespilleren ville blitt glad på vegne av laget, men samtidig litt urolig og tenkt «hvor står jeg nå»? sier Gunnar Pettersen.

VGTV: Se intervju med Thorir timer før kampstart mot Polen

Den tidligere herrelandslagssjefen er ekspert i studioet til VGTV under hele VM. I går gjestet også Frode Kyvåg sendingen.

- Jeg er litt betenkt på vegne av Linn Jørum Sulland. Jeg hadde forventet at han snakket med henne på forhånd. Men det hadde han ikke gjort. Da har han store forventinger til henne, om hun skal sitte på benken i hele dag og så lade børsa mot Polen, sa den tidligere Bækkelaget-treneren.

Sulland har 12 mål på 19 skudd i løpet av de tre VM-kampene hun har spilt til nå i VM. Fra distanse har hun scoret på 6 av 9.

Thorir tror Sulland motiveres

TROR EN HERRESPILLER HADDE REAGERT: Gunnar Pettersen. Foto: Skjerdump, VGTV
TROR EN HERRESPILLER HADDE REAGERT: Gunnar Pettersen. Foto: Skjerdump, VGTV

Hergeirsson forklarer valget om la Larvik-profilen hvile på følgende måte:

- Nora og Tonje svarte bra i andreomgang, og da tenkte jeg at det ikke var noen grunn til å røre i det. Og så tenker jeg altså at Linn får lade børsa til neste kamp.

Frode Kyvåg tror mange kolleger i Serbia misunner islendingen dagens situasjon, med Nora Mørk, Tonje Nøstvold og Linn Jørum Sulland som alternativer på høyresiden i angrep.

- Thorir har pådratt seg et luksusproblem, mener trenerprofilen.

Bredal Oftedal usikker

Fredag kveld venter Polen etter fire strake seirer i VM. Norge vinner gruppa med poeng - men kan også bli nummer tre dersom man taper med mer enn fire mål. Avansementet til åttedelsfinale er uansett sikret for lengst.

Stine Bredal Oftedal sto over mot Angola torsdag på grunn av en mageinfeksjon. Frankrike-proffen skal være bedre fredag, men da VG overvar formiddagstreningen i Zrenjanin i 12-tiden i dag, var det fortsatt usikkert om Bredal Oftedal blir spilleklar.

Heidi Løke har slitt med en vond legg, men spilte - og var banens beste - mot Angola. Situasjonen med benet er som den var før Angola-kampen, og dermed tyder mye på at 31-åringen biter i seg litt smerte og spiller i kveld.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball