Hovedinnhold

Bredeli: - Ikke ment som vits eller fleip om vekt

STORSPILTE: Dragana Cvijic scoret åtte ganger mot Norge og var en viktig grunn til at Serbia gikk videre til semifinalen i VM. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
STORSPILTE: Dragana Cvijic scoret åtte ganger mot Norge og var en viktig grunn til at Serbia gikk videre til semifinalen i VM. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
TV 2-kommentator Harald Bredeli (53) synes det er dumt at folk reagerer etter hans karakteristikk av Dragana Cvijic (23), men mener han ikke gikk over streken.

Denne saken handler om:

Som VG skrev tidligere torsdag, beskrev Bredeli den serbiske strekspilleren slik:

«1.85, og vi ser at hun ikke har stått over en middag siden hun ble født for 23 år siden.»

En rekke seere har i etterkant av Norges 25-28-tap mot Serbia i VM-kvartfinalen, gitt negative tilbakemeldinger til TV 2 på nettopp dette.

- Det jeg mente å få frem var at Cvijic er en høy, stor spiller med ekstreme fysiske forutsetninger. Jeg ville tydeliggjøre at hun er vanskelig å komme forbi i forsvar og vanskelig å stoppe i angrep, sier Bredeli til VG.

Kommentar: Storscorerens middagssmell

- Jeg hadde en ærlig hensikt da jeg prøvde å forklare en utfordring Norge sto overfor. Det er alltid dumt når en da blir misoppfattet. Det er fryktelig trist hvis noen føler seg støtt, det var overhodet ikke meningen. Jeg har ikke vært klar nok i mitt budskap og må passe på å formulere meg på en måte som gjør at folk ikke misoppfatter meg, sier han videre.

Også Dagbladet og VG har beskrevet Cvijic' størrelse. Etter kvartfinalen torsdag skrev VG om «tunge» Cvijic i sportsbloggen og har tittelen «Møtte veggen» på forsiden til torsdagens sportsdel i papiravisen.

- Vekt er viktig

Leder i prosjektet Sunn Jenteidrett, tidligere landslagsspiller Else-Marthe Sørlie Lybekk, mener kommentaren stiller Bredeli i et pinlig lys. Hun mener vekt, høyde og kroppsfasong spiller mindre rolle for en håndballspiller. Hun vil helst at ferdighetene skal trekkes frem.

- INNENFOR GRENSEN: TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli, her fra Serbia i fjor. Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix
- INNENFOR GRENSEN: TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli, her fra Serbia i fjor. Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix

- Det er jo ikke det vi har fokus på, men det blir nevnt av og til der det er et faglig poeng. Jeg oppfatter at de aller fleste oppfattet mitt poeng, og skjønte hva jeg mente. Men når noen ikke gjør det, har jeg bommet overfor dem. Og det er uheldig. Da må jeg tenke over det.

Bredeli mener likevel det er vanskelig å se forbi høyde og vekt på håndballspillere.

- Hun er 1,85 og er ei stor dame som er vanskelig å stoppe. Det er det jeg legger i det. Jeg ser at andre kan oppfatte det negativt, noen vil synes det er flåsete, dumt og at jeg tråkker over streken. Vi har ulike grenser og regler, men jeg mente det som en faglig betegnelse. Vekt er viktig i håndball, og jeg mener det er et faglig poeng, så kan man uttrykke det mer eller mindre bra.

- Ville du uttrykt deg annerledes om du kunne endre det du sa?

- Jeg kunne formulert det på en annen måte. Poenget mitt er der, men jeg spisset det på en slik måte at noen kanskje oppfatter det på en annen måte enn jeg ønsker. Det er ikke ment som en vits eller fleiping med vekt, men for å presisere en styrke, som høyde og vekt er i håndball, sier Bredeli.

- Jeg synes dette er innenfor grensen. Jeg ser at dette er et minefelt og at man skal være forsiktig, men vi kan ikke være så forsiktige at vi lukker øynene for alt og dropper det. Høyden på en spiller er et klart poeng og hvis det kommer en råtass på nesten 100 kilo, som har fart, mottak og håndballkunnskap i tillegg, er det et poeng, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball