Hovedinnhold

Bøhn mener Mørk er verdens beste håndballspiller

* Thorir Hergeirsson: - Hun har noen steg igjen
* Mørk: - Skal nyte dette og flyte på bølgen

ZRENJANIN (VG) (Norge-Polen 23-18) Nora Mørk (22) fortsetter å levere i sitt aller første verdensmesterskap.

Denne saken handler om:


I dag var 22-åringen, som har vært gjennom seks kneoperasjoner, igjen imponerende da Polen ble slått med klare sifre.

Det betyr at Norge er videre i VM som gruppevinnere, og møter Tsjekkia i åttedelsfinale kommende mandag.

Hjemme i Norge overvar Karl-Erik Bøhn fredagens kamp i studioet til VGTV. Ungarn-treneren, som er i Norge etter å ha slitt med kreft det siste året, bruker ord som «dynamitt» for å beskrive Mørk.

- Nora er overlegen. Det er livsfarlig hver gang hun har ballen. Jeg har sett henne i Larvik: Uten Nora hadde de ikke slått Byåsen borte i cupen. I Champions League har hun vært outstanding, sier Bøhn.

Og så:

- Per dags dato er hun verdens beste håndballspiller.

Mørk ble stående med tre offensive feil, to skuddbom, fire mål og én målgivende pasning fredag.

VGTV: Mørk: - Hyggelig å bli sammenlignet med Messi

22-åringen ble tydelig «satt ut» av Bøhns karakteristikk da VG fortalte henne det etter kampen. Hun måtte bruke et par sekunders tenkepause før hun svarte.

- Hva skal man si til det. Det er veldig hyggelig å høre. Karl-Erik er kjent for å ha store ord. Jeg har hatt en god høst - det legger jeg ikke skjul på. Jeg skal nyte dette og flyte på bølgen og vise hva jeg kan bringe til bordet, sier hun til VG.

- Har noen steg igjen

IKKE HELT ENIG MED BØHN: Landslagssjef Thorir Hergeirsson her under oppgjøret mot Polen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
IKKE HELT ENIG MED BØHN: Landslagssjef Thorir Hergeirsson her under oppgjøret mot Polen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er ikke kjent for å bruke store ord og ville ikke legge seg på samme linje som Bøhn.

- Det er så mange faser i spillet og hun har fortsatt noen steg igjen. Det er en meget lovende og dyktig håndballspiller. Hun har noen kvaliteter som vi har fått se i kampene. Så handler det om forsvarsspill og så handler det om å leke litt mer med tempo. Men hun er bra i dag og en god tilvekst til laget vårt, sier han til VG.

Lunde storspilte

Norge leverte en solid førsteomgang fredag kveld: Kampen åpnet jevnt, men utover i omgangen kjempet Norge til seg et lite forsprang.

Bakerst sto Katrine Lunde - nær sagt som vanlig - glitrende. I løpet av den første halvtimen reddet sørlendingen 10 av 19 polske skudd. Og fra distanse tok hun bortimot alt.

Fremover var Linn Jørum Sulland god, etter å ha sittet på benken gjennom hele gårsdagens oppgjør mot Angola. I førsteomgangen bommet hun rett nok på tre skudd. Men Larvik-profilen scoret også fem ganger, og sto for to målgivende pasninger.

Idet lagene gikk til pause kunne Thorir Hergeirsson være fornøyd med mye av det han var servert: Norge ledet med tre mål, og var på god vei mot gruppeseier.

På det tidspunktet konkurrerte Nora Mørk og Anja Hammerseng-Edin om dagens prestasjon i Zrenjanin: Mørk hamret inn et underarmsskudd, med håndleddet, fra drøyt ni meter. En fantastisk avslutning.

Hammerseng-Edin fulgte opp med et nydelig innspill bak egen rygg, til Heidi Løke, som scoret fra seks meter.

Utover i andreomgangen ble Polen holdt på en armlengdes avstand. Til slutt sto det 23-18 på måltavla i Zrenjanin.

- Jeg synes det var bra, men vi har fortsatt mer å gå på. Det er lite kontringer på begge lag. Vi hadde ett eller to kontringsmål, men det er godt å være puljevinner, sier Camilla Herrem til VG.

Nå venter sluttspillet, med åttedelsfinale mot Tsjekkia, kommende mandag.

Da hadde Katrine Lunde - verdens beste keeper - reddet 18 av 32 skudd for Norge. Det gir en prosent på skyhøye 56.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball