Hovedinnhold

Blanco om turboutvisning: - Det var intenst

* Mener fysisk forskjell på spillerne er noe av forklaringen
* Skadet Løke skal testes foran torsdagens kamp mot Angola

ZRENJANIN (VG) (Norge-Paraguay 34-13) Idet kampklokka viste 18 minutter hadde Isabel Blanco (34) rukket å pådra seg tre utvisninger og rødt kort. Det har aldri skjedd før.

Denne saken handler om:


Etter kampen klarte hun å smile av det som skjedde tidlig i kampen mot Paraguay. Blanco var ett stort smil da hun møtte VGs journalist i kamphallen i Serbia.

- Det var intenst. Inn-ut. Inn-ut. Tre utvisninger på så kort tid har jeg aldri prøvd før i min forholdsvis lange karriere. Det var litt fysisk forskjell på oss, så det så kanskje voldsomt ut. Men jeg følte bare at jeg sto der, humrer hun.

- Hva tenkte du da kortet kom opp?

- Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Det var uvirkelig, for det gikk så fort. Og så følte jeg ikke at jeg hadde gjort så mye galt.

Heidi Løke pådro seg en smell i leggen for to dager og var uaktuell til tirsdagens kamp mot Paraguay. Idet Blanco - som også er strekspiller - forsvant ut, måtte Thorir Hergeirsson tenke annerledes.

- Det påvirket litt, men det var ikke mye etablert angrep vi spilte. Når vi satt angrepene, fikk vi kjempesjanser hver gang. Så var ikke nødvendig med vanlig linjespiller i denne kampen, sier landslagssjefen.

Blanco var imidlertid ikke den eneste som ble utvist før pause: Linn-Kristin Riegelhuth Koren måtte også sette seg på benken i to minutter. Den skjønte hun ingenting av.

TØFF DUELL: Isabel Blanco - før hun måtte forlate banen. Foto: AFP
TØFF DUELL: Isabel Blanco - før hun måtte forlate banen. Foto: AFP

Dommeren viste ut feil spiller, akkurat som i går da det samme skjedde med Mari Molid.

- Dommeren lot pekefingeren bare gli over oss og tenkte vel «Du får den!» smiler Riegelhuth til VG.

Heidi Løke var i godt humør da hun møtte norske journalister en drøy halvtime etter kampslutt tirsdag.

- Det var kjedelig å sitte på tribunen, jeg ville bidra, sier hun til VG.

- Hvordan er leggen din?

- Leggen er «grei». Jeg håper og tror at den blir bra til torsdag. Jeg satser på å spille, men vi skal teste meg på torsdag, sier Györ-spilleren.

Fra tribunen så Løke - og etter hvert kollega Blanco - at Norge åpnet svakt mot Paraguay. Idet pausen nærmet seg, så løsnet det litt. Og da kampen var over, skilte det 21 mål mellom lagene.

Men noen scoringsrekord ble det aldri.

- Det er den lengste kampen jeg har vært lagleder i. Det ble en tålmodighetsprøve. Det var 20-80 i ballbesittelse - til Paraguay. De var kloke, og har lært mye av de to første kampene, sier Hergeirsson.

Han tror ikke spillerne sine var tynget av forventningene om mange mål.

- Det handlet mer om at vi var utålmodige, sier islendingen - som på tampen av kampen brukte ordet juniorhåndball om Norges prestasjoner.

ETTER KAMPEN: Her er Thorir Hergeirsson og Isabel Blanco i pressesongen på stadion i Zrenjanin tirsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk
ETTER KAMPEN: Her er Thorir Hergeirsson og Isabel Blanco i pressesongen på stadion i Zrenjanin tirsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk
Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball