Hovedinnhold

Zorman: - Hva gjorde vi som ikke var fair play?

** Island-spiller Sigurdsson: - Bare en blind mann kan unngå å se hva som skjedde
** Håndballpresidenten: - En jury skal se nærmere på saken

KASTET BORT BALLEN: Slovenia ledet 25-18 etter 38 minutter, men kampen jevnet seg ut etter hvert. Mot slutten gjorde ikke slovenerne mer enn høyst nødvendig. De ga bort to mål, kastet bort ballen og sikret seg to poeng med videre. Foto: Reuters
KASTET BORT BALLEN: Slovenia ledet 25-18 etter 38 minutter, men kampen jevnet seg ut etter hvert. Mot slutten gjorde ikke slovenerne mer enn høyst nødvendig. De ga bort to mål, kastet bort ballen og sikret seg to poeng med videre. Foto: Reuters
VRSAC/OSLO (VG Nett) (Island - Slovenia 32-34) Den slovenske spilleren Uros Zorman kan ikke skjønne hvorfor to slovenske balltap i sluttsekundene ikke skulle være fair play.

Denne saken handler om:


- Slik er livet. Slik er håndballen. Vi vant. Hva var det vi gjorde som ikke var fair? sier Zorman til VG Nett etter kampen.

VG LIVE: Følg Kroatia - Norge LIVE her nå! 

- Tolk som du vil

Både Slovenia og Island var tjent med en ett-, to- eller tremålsseier til Slovenia slik kampen utviklet seg i kveld. Slovenia holdt en fire-fem måls luke hele veien, og ledet med fire mål i det 58. minutt.

Da tok Slovenia timeout. Og like etterpå mistet de ballen - to ganger.

En av de som mistet ballen på tampen, var Uros Zorman. Han slo uvitende ut med hendene da han etter kampslutt ble spurt om det som skjedde på slutten av kampen.

- Vi mistet to baller da vi spilte mot Norge også. Du kan tolke dette som du vil, sa han til VG Nett etter kampen.

Brydde seg ikke om Norge-kamp

Zorman var tydelig irritert over å måtte svare på spørsmål fra norsk presse om det som hadde skjedd.

Før han føyer til at alt er fair i håndball, og gjentar gang på gang at slik er livet, og slik er sporten.

På spørsmål fra VG Nett om han skulle se kampen, svarte han:

- Nei. Jeg bryr meg ikke, sier Zorman.

Det gjør imidlertid den slovenske treneren, Boris Denic. Etter at han hadde svart på pressens spørsmål, ruslet han opp på tribunen for å se den aller siste kampen i gruppe D.

Mener bildene taler for seg

Island-spiller Sigurdsson likte seg svært dårlig ute på banen da ting begynte å skje i sluttminuttene. Og han er ikke i tvil om at det som skjedde på banen var så langt fra fair play som man kan komme.

- Bildene taler for seg. Bare en blind mann kan unngå å se hva som skjer, sier han. Før han føyer til:

- Dette føles ille. Veldig ille. Men hva kan jeg si? Hva kan jeg gjøre som spiller? Dette er så klart ikke fair play, sier den islandske vingspilleren Gudjon Valur Sigurdsson til VG Nett.

Han skjønte ikke først hva som skjedde etter time out-en - ikke minst på grunn av at keeper Gorazd Skof vartet opp med en redning like etterpå.

HÅNDBALLPRESIDENT: Tor Lian. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
HÅNDBALLPRESIDENT: Tor Lian. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

- Jeg trodde de hadde regnet feil. Men da de begynte å miste ballen skjønte jeg jo hva som skjedde, sier han.

- Preget av norsk entusiasme

President i det europeiske håndballforbundet (EHF), Tor Lian, sier til VG Nett at en oppnevnt offisiell jury bestemmer hva som skjer videre i saken.

- Når det skjer slike ting er det en jury som skal se nærmere på dette. Jeg tror denne historien er preget av norsk entusiasme. Det er umulig for meg å si hva som har skjedd her, sier Lian.

- Kan Slovenia vente seg reaksjoner fra EHF?

- Det er det veldig vanskelig for meg å si noe om.

- Har du hørt noe fra juryen?

- Nei.

Raste på TV

- Det er så stygt som det kan bli. Det er ingen tvil om at de avtalte, tordnet Harald Bredeli på TV 2 etter kampen, før han fulgte opp med:

- Det er så usportslig at det er til å grine av!

Frode Scheie i TV 2-studioet var også klar i sin tale etter kampslutt:

- Dette er så bevisst som man får det. Dette er griseri av Slovenia!, sier Scheie.

Norge slo Slovenia i den første av gruppespillkampene, men tapte knepent for Island i den andre. Likevel var de fleste rimelig sikre på avansement - ut fra at Island ville slå Slovenia.

Det klarte de altså ikke, og etter 20-26-tap mot Kroatia i kveld er EM-drømmen over for Norge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball