Hovedinnhold

Erevik: - Det er dere som lurer på hvordan det skal gå når «han derre idioten fra Stavanger» skal stå i mål

** Ole Erevik ble keeperhelt mot Slovenia - ga svar på tiltale mot kritikerne som savnet Ege

HELTEN: Ingen jublet høyere enn Ole Erevik da sluttsignalet gikk i Millennium Arena i Vrsâc i kveld. Foto: Scanpix
HELTEN: Ingen jublet høyere enn Ole Erevik da sluttsignalet gikk i Millennium Arena i Vrsâc i kveld. Foto: Scanpix
VRSÂC (VG Nett) (Norge - Slovenia 28-27) Ole Erevik (31) ble dagens helt i EM-kampen mot Slovenia, og slo dermed tilbake mot kritikerne som mener Norge er sterkt svekket uten Steinar Ege (39).

Denne saken handler om:

- Dette er deilig. Men vi har ny kamp på onsdag, og da kan det hende dere står her og er klare til å hogge hodet av meg, sier en nøktern Erevik etter kampslutt.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt 

Da sluttsignalet gikk i Millennium Arena i kveld, var det ingen som jublet høyere enn keeper Erevik. Norge sørget for en thrilleravslutning på kampen, hentet opp igjen en slovensk femmålsledelse og vant til slutt med ett mål. Bakerst sto Erevik, som vartet opp med matchvinnerredninger i fleng.

Bruker ikke energi på Ege-debatt

Erevik åpnet kampen mot Slovenia med flere kjemperedninger - den aller første av dem med ansiktet. Mot slutten av første omgang presterte han noe svakere, men da han kom tilbake på banen etter hvilen, viste han at Norge har gode alternativer til veteran Steinar Ege.

I romjula annonserte Ege at han ikke kom til å fortsette sin keeperkarriere på landslaget, og dermed var det duket for Erevik. Det skapte mye diskusjon rundt hva tapet av Ege ville ha å si for Norge i EM.

- Jeg gidder ikke bruke energi før og etter hver kamp på å analysere og spekulere i hva som hadde skjedd hvis Steinar hadde vært med. Eller hvis Kristian (Kjelling) hadde vært med, eller om Kjetil (Strand) hadde vært med. Det er det bare idioti å bruke energi på, sier Erevik.

Steinar Ege er for tiden på ferie på Fuerteventura, og fikk ikke sett kveldens kamp. "Men supert med seier og godt spill", skriver han i en SMS til VG Nett i kveld.

- Har litt rutine, jeg og...

Men til alle kritikerne som mente Erevik var for dårlig, føler keeperhelten selv at han har klart å svare på en svært så god måte. I andre omgang stengte han i en periode buret helt, og bidro sterkt til at Norge klarte å hente inn igjen en femmålsledelse.

MÅ STÅ OVER: Johnny Jensen fikk rødt kort, og får dermed ikke spille kampen mot Island på onsdag. Foto: Scanpix
MÅ STÅ OVER: Johnny Jensen fikk rødt kort, og får dermed ikke spille kampen mot Island på onsdag. Foto: Scanpix

- Kritikerne får si hva de vil. Jeg har blitt 31 år, jeg har litt rutine jeg også. Går det bra, er det superfett, går det dårlig, overlever jeg det også, sier han.

Erevik mener mediene har vært langt mer spente på byttet av førstekeeper enn hva han selv har vært.

- Det er jo dere som lurer på hvordan det skal gå når han derre idioten fra Stavanger skal stå i mål, sier han med et lurt smil.

- Fantastisk!

Lagkameratene sørget for å hylle sin bakerste skanse etter topoengeren mot Slovenia i dag.

- Han har vært slik de siste to ukene. Vi scorer ikke på trening, gliser Erlend Mamelund overfor VG Nett.

Han forteller at Ereviks prestasjon i dag er ekstremt gøy både for helten selv og for laget.

- Det er viktig for laget og at han får satt opp veggen bak der. Håper det fortsetter slik, sier han.

- Det er fantastisk. Han har spilt bra hele denne sesongen, sier trener Robert Hedin til VG Nett, mens Bjarte Myrhol hyller Erevik på denne måten:

- Det er herlig å ha en matchvinner i mål!

Flere saker fra håndball-EM?  Sjekk vår samleside! 

Jensen må stå over kamp

Landslagsveteranen Johnny Jensen mener Erevik reddet poeng for landslagsgutta i dag, og at 31-åringen spilte en fantastisk kamp. Selv måtte han se nesten halve kampen fra tribunen etter at han fikk rødt kort etter 33 minutter.

Jensen plantet en albue i en slovensk spiller, og fikk marsjordre.

- Det blir ikke lett å spille håndball når man ikke får lov til å takle og ikke får lov til å jobbe i forsvar. I dag var det mye rart, sier han.

Mens 39-åringen sto og snakket med VG Nett etter kampen, fikk han beskjed om at kortet også ender med at han må stå over neste kamp - mot Island på onsdag.

- Jeg er jo her for å spille håndball, og synes ikke videre om å måtte stå over, sier han.

PS: Norges to andre gruppemotstandere, Kroatia og Island, møttes til oppgjør like etter Norges kamp. Kroatia vant til slutt 31-29.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball