Hovedinnhold

Linka scorer fra alle posisjoner

OVER ALT: Linn-Kristin Riegelhuth scorer fra hvor det måtte være. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG
OVER ALT: Linn-Kristin Riegelhuth scorer fra hvor det måtte være. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG
OHRID (VG Nett) (Ungarn - Norge 20-34) Bakspiller Linn-Kristin Riegelhuth (24) er stort sett kantspiller i EM, men målene hennes kommer fra overalt på banen.

Denne saken handler om:


Og de begynner det å bli mange av. Hun har så langt 33 scoringer på fem kamper og er Norges toppscorer i mesterskapet. Og de kommer fra alle kriker og kroker på banen.

- Jeg vet jeg har kvaliteter både som back og på kant, og føler jeg viser det gang på gang, sier Riegelhuth til VG Nett.

VGD:Leserne diskuterer håndball-EM!

Her kommer målene fra

Slik ser den offisielle statistikken på Riegelhuth ut etter fire norske seirer og én uavgjort kamp i EM. Mål fra:

6 meter: 1

9 meter: 6

Kanten: 11

Straffe: 1

Kontringer: 12

Gjennombrudd: 2

Når det gjelder den ene 9-meteravslutningen så er den noe unøyaktig. Mot Danmark scoret hun i åpent mål fra 35 meters hold da danskene hadde tatt ut keeperen.

Spiller hvor som helst

Hun har spilt klart mest kant i dette mesterskapet, og mye tyder på at dette fortsetter helt til en forhåpentlig finalen på søndag.

JUBLER: Linn-Kristin Riegelhuth for scoring. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG
JUBLER: Linn-Kristin Riegelhuth for scoring. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

- Men jeg forbereder meg ikke på noe, og tar den rollen jeg får. Det er trenerne som bestemmer laget og de kan plassere meg hvor de vil. Jeg føler meg veldig komfortabel, sier hun.

Det eneste hun kanskje ikke vil føle seg komfortabel med er keeperplassen. Der prøvde hun seg nemlig i åpningskampen mot Spania. Det gikk slik.

Men er det noe hun definitivt kan forbedre, så må det være uttellingen på straffer. Her har hun lurt keeperen bare én av fire ganger. Mot Ungarn kom en av straffemissene, men det tok hun neppe så veldig tungt på en kveld hvor Norge vant og seks av åtte skudd fra henne endte i målet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball