Hovedinnhold

Sulland: - Langt fra der vi bør være

* Backens tre strake mål på slutten og Lunde Haraldsen strafferedninger berget Norge
* Camilla Herrem til VG Nett: - Folk trenger ikke være bekymret

BEOGRAD (VG Nett) (Tsjekkia-Norge 19-21) Katrine Lunde Haraldsen (32) avviser at de norske spillerne undervurderte Tsjekkia - som var nær ved å påføre Norge et sjokktap i EM.

Denne saken handler om:

Etter en blytung førsteomgang gikk den norske håndballalarmen i Serbia, men mot slutten tok Lunde Haraldsen og Linn Jørum Sulland ansvar.

Den venstrehendte skytteren utlignet til 18-18 ni minutter før slutt - før hun sendte Norge opp i en 20-18-ledelse. I den andre enden redde Lunde Haraldsen to straffekast i hektiske sluttminutter.

- Vi undervurderte dem ikke. Vi visste at det ville bli tøft, men i dag spilte de litt mer offensivt enn de gjorde i den kampen vi så. Jeg synes vi spiller på mange gode sjanser i dag, men det er vanskelig å svare på om Tsjekkias keeper var god eller om vi skjøt dårlig, sier Norges sisteskanse til VG Nett.

Sulland har fasiten klar:

- Det var en veldig dårlig dag på jobben for de fleste, sier hun.

- Forstår du at noen hjemme i Norge kanskje er litt bekymret etter dette?

- Ja, men vi har jo gjort dette før. Vi har heldigvis igjen en kamp som ikke betyr noen ting. Der kan vi trene. Men jeg kan godt tenke meg at det så litt bekymringsfullt ut i dag, ja, sier Sulland til VG Nett.

- Vi skyter Tsjekkias keeper fantastisk god. Hun er bra, men så god er hun ikke. Vi er langt fra der vi bør være, tilføyer hun.

Det tok nemlig lang tid før det så lyst ut for Norge.

Da det var spilt 25 minutter sto det 9-9 på måltavla. Thorir Hergeirsson tok time-out, og de tsjekkiske spillerne svarte med å heve armene og vise for alt og alle at de var mer enn fornøyd med egen innsats så langt i kampen.

VG LIVE: Kampreferat her

AVGJØRENDE: Katrine Lunde Haralsen jubler etter en av flere viktige redninger mot Tsjekkia. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
AVGJØRENDE: Katrine Lunde Haralsen jubler etter en av flere viktige redninger mot Tsjekkia. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Fem minutter senere var førsteomgangen over. Da ledet like godt Tsjekkia med to mål. Keeper Barbora Ranikova hadde spilt en fantastisk omgang.

På en halvtime hadde derimot de norske spillerne notert seg for smått utrolige 18 skuddbom.

- Tsjekkia har gjort hjemmeleksen sin og vi slurvet mye. Vi skjøt dårlig. Det er sjeldent vi har så mange bomskudd i én kamp. Folk hjemme trenger ikke å være bekymret. Vi har lov til å ha noen slike kamper vi også, og det viktigste er jo at vi tar to poeng, sier Camilla Herrem til VG Nett.

Idet pausesignalet lød i Kombank Arena løp håndballjentene i garderoben. De hadde åpenbart mye å prate om.

- Jeg synes det er ganske elendig. De gjør keeperen til Tsjekkia vanvittig god. Om Norge har undervurdert Tsjekkia, vet jeg ikke. Men det er ikke bra, oppsummerte VG-ekspert Mia Hundvin i pausen.

Og det ble ikke særlig mye bedre utover i andreomgangen. Tsjekkia ledet stort sett med ett eller to mål frem til Linn Jørum Sulland satte inn 18-18 etter drøye 51 minutters spill.

Strafferedninger

Like etter pådro Marit Malm Frafjord seg en utvisning, noe som ga tsjekkerne muligheten til på ny å ta ledelsen.

Da tok imidlertid Katrine Lunde frem sitt aller beste og reddet et tsjekkisk straffekast. Snaue seks minutter før full tid sendte Sulland Norge opp i en 19-18-ledelse.

Samme dame steg til værs og la på til 20-18, og roet med det de norske nervene.

På stillingen 21-19 øynet Tsjekkia et lite håp om poeng da de fikk straffekast halvminuttet før slutt. Det ble med håpet, for igjen reddet Lunde på mesterlig vis.

- Det blir spennende og vi må virkelig jobbe. Det svingte for meg. Jeg begynte bra, men falt litt på slutten av første omgang. Så tar jeg meg opp igjen på slutten av andre omgang, oppsummerer Lunde.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson virker oppgitt når VG Nett påpeker at folk hjemme hever øyenbrynene og lurer på om det blir medalje etter dette.

- Det gjør de nesten hver gang. Det må de gjerne gjøre videre. Vi har hatt en høst som har vært utfordrende, og vi har et relativt nytt lag, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball