Hovedinnhold

Herrem: - Vi må lære å roe oss ned

* Norge vant høydramatisk EM-kamp
* Landslagssjefen satset på veteranene i EM-åpningen

BEOGRAD (VG Nett) (Norge-Serbia 28-26) Camilla Herrem (26) og de norske håndballjentene slet seg til seier i EM-åpningen, men i dramatiske sluttminutter kunne det gått galt.

Denne saken handler om:

Mannskapet til Thorir Heirgeirsson har dermed fått den starten de ønsket seg: For etter å ha snublet inn i både VM og OL med tap, ble det to poeng i EM-åpningen i kveld.

Serbia er ikke regnet som noen gigant i kvinnehåndball, men Norge måtte likevel slite for å vinne.

VGTV: Katrine Lunde var viktig da det gjaldt

Herrem var klar på at det er mye å forbedre. Og hun har et poeng. For etter at Norge ledet med fem mål til pause, kom Serbia inn i kampen igjen i andreomgangen.

På et tidspunkt sto det 25-25 på måltavla.

- Vi fikk det ikke helt til i angrep og da Serbia tok oss igjen begynte vi å gjøre mange feil. Jeg synes det er bra at vi klarer å hente oss inn igjen, men vi må lære oss å roe ned. Vi trenger ikke skyte hele veien og ta sjansene med en gang, sier Camilla Herrem til VG Nett.

Fornøyd Edin

Anja Edin ble kastet innpå etter hvilen.

- Jeg sitter med en følelse og den er god. Det ble jevnt, men da er det bra at vi fikk trene på det også, mener Anja Edin.

- Det kokte bra når du var ute på banen?

- Ja, og det synes jeg er bra, for jeg har ikke så mye trening i det, sier Larvik-spilleren.

Hun fikk ros av flere etter oppgjøret i Beograd.

- Det var en tøff kamp å spille med mye nærkontakt. Mange spillere kom inn og gjorde det bra. Det var moro at Anja kom inn og gjorde det såpass bra, mener Katrine Lunde.

Sulland: - For dårlig

Linn Jørum Sulland var svært sentral før pause - men sluknet i likhet med Norge litt etter hvilen.

- Serbia skrudde opp tempo og vi ble for treige. Og så ble de tøffere i forsvar. Det var ikke bra, men det ble to poeng til slutt, oppsummerer hun overfor VG Nett.

- Hvor hektisk var det der ute?

- Det er aldri rolig når det er så jevnt, men jeg var trygg på at vi hadde rutinene til å dra det i land.

Tamt på tribunen - liv i Norge

På tribunen var det varslet en solid balkansk heksegryte på forhånd. Det scenariet slapp de norske spillerne å hanskes med. For i en mektig hall, med plass til 20.000 tilskuere, satt det bare drøyt fire tusen publikummere på tribunen.

- Det er ganske kjedelig når det er så lite folk og lite stemning. På slutten var det noen som buet, men ellers var det ganske lite, sier CAmilla Herrem.

De som hadde møtt opp fikk se Norge gå opp i førigen allerede etter tre minutter i Kombank Arena. Til pause ledet Norge med fem mål, 17-12.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren hadde da notert seg for seks av Norges sytten scoringer. Linn Jørum Sulland hadde fire målgivende pasninger og tre mål.

Bakerst hadde Katrine Lunde vist prov på den råskapen sørlandskeeperen besitter.

- Jeg synes for min egen del at jeg åpnet veldig bra, men Serbia kom veldig bra tilbake. Jeg synes vi slapp dem for langt innpå mot slutten, men vi klarte å være rolige og dro det i land, sier Lunde til VG Nett.

Serbia slo kraftig tilbake

Etter sidebytte begynte serberne å spise opp deler av forspranget til Norge.

Serbia fikk en rekke utvisninger, men de rødkledde klarte ikke å utnytte overtallet til sin fordel. Halvveis i den andre omgangen ledet dermed Norge kun med tre mål.

Og verre ble det da EM-vertene knep videre inn på ledelsen. Syv minutter før slutt var stillingen 25-25 og de norske håndballjentene var ille ute.

I sluttminuttene var dramatikken total. Norge slet seg foran og bakover tettet forsvaret og Lunde. Et halvt minutt før kampen var over satt Riegelhuth Koren inn målet som sendte Norge foran med 28-26. Det var 28-åringens åttende og kampens siste mål.

Artikkelen fortsetter under bildet.

NORSK JUBEL: Linn-Kristin Riegelhuth Koren jubler for et av sine mål i Beograd. Foto: NTB Scanpix
NORSK JUBEL: Linn-Kristin Riegelhuth Koren jubler for et av sine mål i Beograd. Foto: NTB Scanpix


Avgjørende åpningskamp

Hergeirsson satset på spillerne som har gjort jobben før - og som gjorde den på nytt i Serbia tirsdag kveld.

Det var trolig vel vitende om hvor viktig kampen var. Som VGs mangeårige håndballjournalist Jostein Overvik påpekte i sin blogg før kampstart, kan de to poengene mot Serbia komme til å bety mye.

For i motsetning til VM og OL så venter ikke cupspill, men et nytt gruppespill, etter den innledende gruppen til Norge.

Og når Serbia og Norge etter all sannsynlighet går videre fra gruppen, tar Hergeirsson med seg poengene kapret mot Serbia inn i hovedrunden i neste uke.

- Vi visste at det var viktig å ta poeng i denne kampen. Det er mulig at det lå litt i bakhodet, men nå fikk vi iallfall med oss to poeng, sier Sulland til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball