Hovedinnhold

Herrem forstår morens hoderisting

Thorir Hergeirsson til VG Nett: - Unødvendig

AU DA: Her skal Camilla Herrem trickskyte Norge opp i en solid ledelse. Slik gikk det aldri. Norge vant likevel åpningskampen i EM. Foto: Bjørn S. Delebekk
AU DA: Her skal Camilla Herrem trickskyte Norge opp i en solid ledelse. Slik gikk det aldri. Norge vant likevel åpningskampen i EM. Foto: Bjørn S. Delebekk
BEOGRAD (Norge-Serbia 28-26) Camilla Herrems lekne straffekast endte i frustrasjon på både banen, benken og tribunen i Serbia.

Denne saken handler om:


Norge ledet med to mål og var under solid press av vertsnasjonen da rogalendingen fikk sjansen fra sju meter: Men i stedet for å hamre ballen i mål, forsøkte Herrem seg på en fiks trickvariant.

Det gikk ikke etter planen.

Og på tribunen sto 26-åringens egne foreldre og ristet på hodet i pur skuffelse. For på det tidspunktet kunne ingen vite at Norge skulle hale i land seieren likevel. Det kokte på tribunen og spillerne slet med å holde motstanderne på en armlengdes avstand.

- Det var en drittdårlig straffe, men jeg tenkte at «det må være lov å prøve». Men det funka ikke nå, erkjenner Herrem smilende overfor VG Nett i Beograd.

- Moren din rista på hodet?

- Den forstår jeg. Jeg hadde ristet på hodet selv også.

Les også: Norge vant åpningskampen

De norske spillerne fremsto som både lettet og glade i møte med media i Serbia tirsdag kveld. EM åpnet med en god førsteomgang, før det kladdet etter hvilen. Serbia utliknet til 25-25 med bare åtte minutter igjen å spille.

Unødvendig

Likevel holdt de norske håndballjentene hodene noenlunde kjølig. Iallfall stort sett. For Thorir Hergeirsson likte ikke alt han så.

Om Herrems lekne straffevariant på et kritisk tidspunkt i kampen, brukte islendingen følgende ord overfor VG Nett:

- Unødvendig!

Mange brukte samme ord om Anja Edins feilpasning under en norsk kontring etter pause. Kampen sto og vippet da Larvik-spilleren forsøkte en kontringspasning med håndleddet. Resultat: Serbia overtok ballen i stedet for norsk tomålsledelse.

- Den høyeste på banen, tenker du? Hva tenkte jeg? Hva skjer der? ler Edin en liten halvtime etter kampslutt.

- Det er helt håpløst. Sånt skal ikke skje, sier hun ærlig til VG Nett.

Får ros

Edin var likevel et friskt pust da hun kom inn og tok tak i kampen. Etterpå fikk hun skryt av flere spillere i Beograd.

- Jeg stoler på Anja. Hun har kvaliteten til å spille på dette nivået. Jeg er helt sikker på at hun kunne komme inn og gjøre en god jobb, og det gjorde hun også, fastslår landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Landslagssjefen prioriterte i stor grad rutinerte spillere i EM-åpningen mot Serbia. Først i andreomgangen slapp Linn Gossé til på kanten. Ida Bjørndalen noterte seg for én skuddbom og én teknisk feil på noen få minutter på banen.

- Vi vil bygge på det som er bra. Og det var mye bra. Og så må vi løfte vesentlige ting. De scoret åtte-ni mål på oss i kontra, og de fleste er når vi er tilbake i forsvar allerede. Altså mål rett fra avkast, eller i ankomstfasen, sier Hergeirsson til VG Nett.

- Vi fightet i dag. Det var en tøff kamp å spille, med mye nærkontakt. Mange spillere kom inn og gjorde det bra. Det var moro at Anja kom inn og gjorde det såpass bra, mente keeper Katrine Lunde.

Hun viste selv prov på råskap - og var svært delaktig i den norske seieren tirsdag kveld.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball