Hovedinnhold

Gossé: - Jeg visste ikke at det skulle være så tøft

Møte med landslaget har krevd knallhard jobbing

HAR EN GOD FØLELSE: Linn Gossé tror møte med landslaget, og nivået, er noe man alle må jobbe seg gjennom. Her er hun i Beograd fredag morgen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
HAR EN GOD FØLELSE: Linn Gossé tror møte med landslaget, og nivået, er noe man alle må jobbe seg gjennom. Her er hun i Beograd fredag morgen. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
BEOGRAD (VG Nett) Da Linn Gossé (26) bommet på sitt første skudd mot Tsjekkia, kom tankene ute på banen: «Hva er det jeg driver med?».

Denne saken handler om:


Hun hadde to landskamper fra 2005 på CV-en før hun gjorde comeback under Thorir Hergeirsson i høst.

Møte med «håndballjentene» har ikke bare vært enkelt.

- Jeg trodde ikke at det skulle være så tøft, sier hun til VG Nett.

- Hva legger du i det?

- Mentalt: Det er noe nytt. Vi spiller helt annerledes i klubben min. kjenner ikke mange på dette laget, jeg har ikke vært med på mange samlinger. Jeg har vært utrolig fokusert. Det har kostet mye krefter å jobbe både psykisk og fysisk - og på relasjoner.

I dag tidlig møtte VG Nett Gossé på et hotell i nærheten av kamphallen Kombank Arena i Beograd. Ingen av de andre spillerne var i nærheten av å være like ettertraktet som intervjuobjekt: På 45 minutter måtte Gossé gjennom 10 forskjellige intervjuer.

Da hadde det gått et halvt døgn siden Norge slet seg til en tomålsseier mot «lille» Tsjekkia. Gossé bommet på sitt første skudd i kampen, før hun prikket inn et nydelig trickskudd fra kanten.

HAR FÅTT TILLIT: Ferkse Gossé har spilt drøyt 20 minutter til nå i EM. Her er hun med Heidi Løke under kampen mot Tsjekkia. Foto: Scanpix
HAR FÅTT TILLIT: Ferkse Gossé har spilt drøyt 20 minutter til nå i EM. Her er hun med Heidi Løke under kampen mot Tsjekkia. Foto: Scanpix

- På det første skuddet var jeg stressa. Etterpå tenkte jeg «hva er det du driver med?». Deretter tenkte jeg at «Herregud, du kan jo skyte. Alle gode skudd går inn». Da fikk jeg en følelse av dette kan jeg. Det var deilig, sier hun.

Gossé opplevde scoringen sin som forløsende, og sitter igjen med en god følelse etter gårsdagens sliteseier.

- Hva må du jobbe med i forkant av kampene?

- Usikkerheten. Jeg kjenner ikke så mange folk rundt meg. Jeg er litt usikker på meg selv også. Det er det å få tilbake til den følelsen og trygghetene - troen på at jeg kan - som jeg har i Tertnes, sier hun ærlig.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er ikke overrasket.

- Nei. Det er en meget stor nivåforskjell på eliteserien og internasjonal topphåndball. Det handler om krav, fokus, oppmerksomhet og forventning. Og motspill. Du møter de beste spillerne fra ulike nasjoner i verden - i hver kamp.

- Er det bra at hun er såpass åpen om usikkerheten?

- Ja, og dette er helt normalt. Og så er det ulikt hvordan man jobber seg gjennom det. Det er en refleksjon og selvinnsikt - og modenhet - som er bra. Hun jobber godt. Jeg har veldig tro på at hun vil spille seg mer og mer inn i dette, sier islendingen til VG Nett.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball