Hovedinnhold

EM i fare for skadet Frafjord: - Jeg er usikker

SMERTER: Marit Malm Frafjord fikk mer trøbbel med skulderen hun tidligere har vært skadet i. Nå kan EM i desember ryke. Foto: Jon Olav Nesvold, VG
SMERTER: Marit Malm Frafjord fikk mer trøbbel med skulderen hun tidligere har vært skadet i. Nå kan EM i desember ryke. Foto: Jon Olav Nesvold, VG
I går møtte hun på håndballjentenes samling. Men en ny smell i skulderen kan koste Marit Malm Frafjord (26) EM.

Denne saken handler om:

Landslagskapteinen gjorde comeback for Viborg i Danmark for en uke siden. Under en Champions League-kamp i Montenegro sist søndag var hun uheldig igjen.

- Et eller annet skjedde i den kampen. Jeg ble fintet i forsvar og hang litt igjen i spilleren. Det gjorde vondt. Akkurat nå er jeg usikker på EM, sier Malm Frafjord til VG.

Slet med motivasjonen

Hun slet tidlig i høst med motivasjonen etter å ha fått bare 62 timer fri fra klubben etter OL-finalen. I september kom skulderskaden.

- Situasjonen rundt Marit Malm Frafjord må avklares. Det er ikke sikkert at hun spiller EM, men vi har et håp, sier landslagslege Ola Sand.

Han kommer i morgen til Bergen for å undersøke henne. Norge spiller fredag, lørdag og søndag mot Danmark, Russland og Frankrike i Haukelandshallen. Det er ikke avklart om Malm Frafjord kan spille i kampene.

- Det så bra ut før kampen mot Buducnost, men etter 25 minutter måtte jeg ut, forteller hun selv.

Les også: Her er de nye håndballyndlingene 

Må fungere bakover

Marit Malm Frafjord har spilt bare forsvar etter at hun kom tilbake på banen. Skuddstyrken har ikke vært på gammelt nivå.

- For å bli til EM må Marit først og fremst fungere bakover på banen. Det er Thorir (Hergeirsson) som bestemmer dette, men i forsvar må hun etter mitt skjønn være 100 prosent, mener legen.

Larviks Isabel Blanco (32) er EM-reserve. Hun fikk en liten hjernerystelse sist søndag, men skal etter planen komme til Bergen i dag. Den rutinerte strekspilleren vant EM-gull for Norge både i 2004 og 2008.

- Det er vanskelig å si når dette blir avklart endelig, sier landslagslege Ola Sand.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball