Hovedinnhold

Edin storspilte: - Nå skal vi finne på noe sprell

Norge med snuoperasjon mot Sverige - sikret semifinaleplassen i EM

BEOGRAD (VG Nett) (Norge-Sverige 28-25) Anja Edin (29) gliste fra øre til øre etter å ha herjet mot Sverige. Nå lover hun en adventsstund utenom det vanlige.

Denne saken handler om:

De norske håndballjentene lå under mot Sverige i 40 minutter, men sikret likevel EM-semifinale med en god andreomgang.

- Nå skal vi hjem og ha adventsstund, så skal vi finne på noe sprell, så skal Heidi (Løke) og jeg ha det kult på rommet, sier Edin til VG Nett og ler.

EM-debutanten banket inn ni mål på tolv forsøk, og var blant spillerne som sto igjen helt til slutt i pressesonen etter kampen. Både norske og utenlandske medier ville snakke med kampens store profil.

TOPPSCORER: Anja Edin ble norsk toppscorer med ni mål på 12 forsøk. Foto: Scanpix
TOPPSCORER: Anja Edin ble norsk toppscorer med ni mål på 12 forsøk. Foto: Scanpix

- Det var en fantastisk opplevelse. Jeg hadde ikke sett for meg å være her en gang, så det er utrolig gøy, sier Larvik-spilleren.

Leste Gro-SMS

29-åringen roses opp i skyene av lagvenninne og romkamerat Heidi Løke.

- Hun er en fantastisk håndballspiller, men en enda mer fantastisk person. Jeg er kjempeglad i henne, vi bor på rom sammen og har det gøy sammen. Det er utrolig gøy at hun lykkes så godt i dag, sier strekkjempen til VG Nett.

Foran glisne tribuner strakk Edin knyttneven i været etter hver eneste scoring - helt bevisst for å påvirke både med- og motspillere.

- Jeg synes det er viktig. Det er signaler til medspillerne, men også til meg selv - ankring av gode opplevelser. Det er viktig, mener hun.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson hadde følgende dom over bakspillerens innsats mot svenskene:

- Anja spiller veldig godt. Er direkte på mål. Hun er i det lekne hjørnet, og samtidig effektiv på å være direkte på mål.

Også TV 2-kommentator Harald Bredeli var fra seg av begeistring for Edin, og leste blant annet opp en tekstmelding fra Edins samboer Gro Hammerseng.

- Jeg synes Anja spiller en fantastisk god håndballkamp, skrøt Hammerseng via Bredeli.

Ble spilt ut

Hun misset et par ganger innledningsvis, men bare fortsatte å kjøre på - med stort hell.

- Jeg prøver å nullstille meg fra gang. Det er trening i det å tørre å skyte. Jeg hadde ikke sett for meg å være her en gang, så dette er ganske kult. Jeg skal spille min første semifinale noen gang, stråler Edin.

Men det tok tid før Norge kom i gang. Det gikk landslagssjefen til å gruble på sidelinjen.

- Vi var ikke i nærheten av forsvarsspillet vi hadde i går (mot Frankrike, red. anm.). Svenskene spiller systematisk og godt og de spiller oss ut. De kunne ledet mer. Vi fikk ryddet litt i pausen, men fikk det likevel ikke helt til. Da endret vi til 5-1-forsvar - det visste vi kunne fungere, sier han.

Han hadde følgende reaksjon til at semifinaleplassen ble sikret allerede før torsdagens møte med Danmark:

- Det er godt gjort av en arbeidsgjeng fra Norge.

Sverige ute

Sverige ledet kampen frem til det var spilt 43 minutter - tidvis med så mye som fem mål.

- Vi blir for passive, blir for seine på alt og egentlig litt spilt ut. I 2. omgang endrer vi til 5-1-forsvar og får mer kontroll, sier landslagskaptein Marit Malm Frafjord til VG Nett.

Ved pause ledet Sverige 14-12, men etter hvilen fikk de norske jentene endelig fart på sakene.

VG DIREKTE: Livereferat og studiooppsummering

I det 43. minutt satte Anja Edin inn 19-19, og rett etterpå satte Heidi Løke inn 20-19. Sverige utlignet rett etterpå, men så gearet det norske laget opp og dro ifra.

Da Linnea Torstensson satte en straffe svakt utenfor drøyt ti minutter før slutt på stillingen 22-20, så lå det i kortene hvordan dette skulle ende.

Svenskene hadde en liten mulighet til å komme seg inn i kampen helt i sluttminuttene, men da Sabina Jacobsen mistet ballen alene igjennom på stillingen 27-25, så kunne Linn Sulland fastsette sluttresultatet til 28-25.

Dermed er Norge sikret en semifinaleplass i EM - for niende gang på rad. Sverige er nå ute av mesterskapet.
Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball