Hovedinnhold

Bredeli startet å gå i natt

- men storkjeftet TV2-Bredeli fikk en mil med bil...

FARUM (VG) Klokken 01.30 i natt innså en frostherjet Harald Bredeli (42) at han måtte jukse for å komme fram til Århus i tide.

Denne saken handler om:

Noen minutter før midnatt startet Bredeli sin lange marsj fra Farum til Århus, men allerede en drøy time senere ble han stoppet på motorveien av dansk politi.

TV2-kommentatoren fikk ingen enkel start på sin botsgang: Straffen for å ha veddet på at Katja Nyberg ikke skulle klare å score på kampens siste skudd mot Ungarn.

- Har dere ikke motorveier i Norge? undret dansk politi i nattemørket - og beordret en trøstesløst traskende Bredeli over på mindre trafikkerte veier.

Da startet jukset.

Bredeli ble kjørt over en mil, før han igjen tok fatt langs landeveien i iskald vind og fire kuldegrader - og i dyp anger over manglende stillongs. Etter planen skulle han være ved første fergeleie klokken 06.30 i morges.

Da Harald Bredeli tok sine første steg ut i mørket i Farum, med kollegaene Carsten Skjelbreid og Bent Svele i følgebil - var det i joggesko fra VG.

- Verken Ingrid Espelid Hovig eller TV2s Wenche Andersen lager alt fra bunnen. De må også jukse litt, unnskyldte Bredeli seg overfor VG i et øde veikryss sent i natt.

Korteste rute fra Farum til Sjællands odde er 80 kilometer, derfra kan han ta ferje direkte til Århus. Der ankommer han trolig allerede 13.30 i formiddag - godt foran skjema.

- Jeg er jo tross alt her for å gjøre en jobb, og det er å kommentere semifinalen Norge-Frankrike lørdag formiddag. Skulle jeg gått hele veien, ville jeg ikke vært framme før tre dager etter banketten, sa Bredeli.

Bredelis katjastrofe

Tidligere på kvelden hadde han prøvd å sjarmere seg vekk fra gåturen til Århus. Matchvinner Katja Nyberg (23) falt for TV2-kommentatorens kyss på hånden og påstand om at den utrolige scoringen var selvmål av Ungarn-keeperen.

- Jeg kommer til å dø, utbrøt Bredeli mellom latterbrølene etter «Katja-strofen». Bredeli lovet å gå til semifinalen i Århus om Katja scoret på frikastet fra 18 meter i sluttsekundet.

Ballen gikk over muren og inn til Katalin Palinger. Ungarn-keeperen gjorde tidenes blemme, fumlet ballen over streken og forærte Norge seieren.

- Merkeligere mål har jeg aldri scoret, forklarer Katja.

- Jeg skal aldri snakke med Palinger. Hun skal bare få høre fra min advokat, forklarte Bredeli. TV-sjarmøren med den store barten klarte å lure Nyberg med på at det var selvmål - og at han derfor ikke behøvde å stå ved lovnaden.

Men Nyberg var rask med å juble da hun hørte den klokkeklare meldingen fra sportssjef Bjørn Taalesen: Harald går uansett.

- Yesssss!!! Lo Katja.

- Han har ikke noe valg. Vi sitter ikke og juger for 750 000 seere. Jeg garanterer for at han skal gå, sa sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 til VG i går kveld.

Han mener Bredeli har godt av turen fra København til Århus.

- Det blir absolutt det lengste han noen gang har gått. Ser du ham på TV, skjønner du at Harald ikke har vondt av turen, slo Taalesen fast.

Egenlig skulle Harald Bredeli i natt ha sittet i baksetet på TV 2-bilen på vei til Århus og tatt en avslappende dansk bajer.

- Jeg innrømmer at jeg er feig og prøvde å slippe unna. Alle her synes det hadde vært greit. Men det er visst ingen i TV 2 som er enig. Markedsavdelingen har allerede ønsket meg god tur.

- Finn frem fotoalbumet

Etter hvert ringte også ektefellen, Torunn Helle, fra hjemmet på Ullern i Oslo.

- Jeg har kone, tre barn og en engstelig mor. Så det er klart jeg prøvde «å spanske en» for å slippe unna. Eller: Det heter en ungarsk en nå, smilte Bredeli tappert.

Kona fikk kontant beskjed fra sin humoristiske ektemann.

- Du kan hilse ungene og si at pappa aldri kommer hjem. De får ta frem fotoalbumet. Det er bare å begynne å fordele eiendelene mine, fleipet pappa Bredeli hjem til kona.

Den nesten 100 kilo tunge pluggen har ikke trent plagsomt mye før EM.

- Jeg bruker fritiden min på andre ting enn trening. De forrige joggeskoene mine var i størrelse 37, forklarer Bredeli og kikket ned på sine svarte lakksko - størelse 43.

Ekspert-kommentator Bent Svele kom inn med sangforslag til en litt nervøs Bredeli før nattens tur.

- Forslag til musikk i følgebilen: Jeg gikk meg over sjø og land.

Det er akkurat det Harald Bredeli gjør nå.

Og det er tvilsomt om han nynner på «Den glade vandrer».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball