Hovedinnhold

Anja om Anja: - Fantastisk å se en slik spiller

STORSPILTE: Anja Edin var enorm mot Sverige, og deres stjerne Linnea Gullden kunne ikke gjøre annet enn å deppe i bakgrunnen. Den tidligere danske storspilleren Anja Andersen sperret øyne opp for Norges beste. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
STORSPILTE: Anja Edin var enorm mot Sverige, og deres stjerne Linnea Gullden kunne ikke gjøre annet enn å deppe i bakgrunnen. Den tidligere danske storspilleren Anja Andersen sperret øyne opp for Norges beste. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
BEOGRAD (VG) (Norge - Sverige 28-25) Her avslutter Anja Edin (29) sitt private show mot Sverige - foran øynene på forbildet Anja Andersen (43) på tribunen.

Denne saken handler om:

Etterpå brukte den danske håndballdronningen store ord om navnesøsteren fra Norge.

- Jeg ser en spiller som elsker å spille håndball. Hun har mot til å utfordre seg selv i forhold til hva hun kan med en ball. Hun gjør ting som mange kanskje aldri får gjort på en håndballbane, sier Andersen til VG Nett.

Hun er i Serbia som TV-ekspert. Kampen mot Norge så hun fra studioet til dansk TV 2 i Kombank Arena. De norske spillerne åpnet forsiktig, men malte over Sverige utover i annenomgang.

I en ubestridt hovedrolle ute på banen: Anja Edin.

Hun scoret ni mål, hadde tre målgivende og fikset ett norsk straffekast. Norges toppscorer vartet opp med en imponerende flyger og en strålende backhand. Edin var overalt og ustoppelig. Som gjør at det er mulig å trekke paralleller til det frittalende idolets karriere og storhetstid.

Betyr mye

Da VG Nett konfronterte henne med Andersens uttalelser en halvtime etter kampslutt, ble 29-åringen først stille, før hun utbrøt et stille «shit».

- Nå fikk jeg gåsehud. Det var veldig hyggelig sagt. Hun har vært forbildet mitt siden jeg var veldig liten. Jeg har alltid syntes at hun var en fantastisk spiller.

Les også: Norge med snuoperasjon mot Sverige - sikret semifinaleplassen i EM

Hun takker deretter VG Nett som overbringer uttalelsene fra Andersen. Ordene betyr enormt mye for Edin.

- Hun hadde en veldig kreativ spillestil. Hun var leken og torde å gjøre ting med ballen som andre ikke gjorde etter henne. Det var alltid action når hun spilte. Jeg var alltid spent på hva som skulle skje i neste trekk, forklarer Edin.

- Det er vel litt sånn med deg også?

- Jeg er nok veldig kreativ. Men på godt og vondt. Jeg jobber med å dempe det litt og samtidig ha det litt der. Å få en balanse.

Nydelig backhand

Edin avsluttet gårsdagens fantastiske kamp mot Sverige med å servere ballen til Heidi Løke med en utsøkt backhandpasning.

VGTV: Edin: - Nå skal vi finne på noe sprell

Anja Andersen tror 29-åringen kan bli enda bedre.

- Ser du noe av deg selv i Anja Edin, Andersen?

- Nei, jeg ser bare henne og hennes potensial. Hun har et stort potensial og jeg synes det er fantastisk å se en spiller som har mot til å gjøre ting med ballen som de gjør på trening. Det er et bevis på hvor mye hun elsker håndball, sier den danske håndballegenden.

Ble sjenert

Edin var ettertraktet blant media i Beograd i går. Hun smilte etter kampslutt, men var tydelig uvant med å bli overøst med rosende ord fra alle kanter etter en landskamp.

Ved én anledning snudde hun seg vekk med ordene «Nå ble jeg bare sjenert her».

VGTV: Gulldén: - Nå vinner Norge EM

Hun legger likevel ikke skjul på at EM i Serbia har vært spesielt. Telemarkingen har fått tillit og trives i rollen.

- Jeg koser meg sånn akkurat nå. Jeg hadde ikke engang trodd at jeg skulle være her, sier hun til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball