Hovedinnhold

- Grunnleggende menneskerett å være med sin elskede

Bøhn ikke enig med Larvik - saken til retten

FIKK SPARKEN: Karl Erik Bøhn har forhandlet med Larvik om en sluttpakke, uten å komme til enighet. Foto: Pål Terje Støtvig, VG
FIKK SPARKEN: Karl Erik Bøhn har forhandlet med Larvik om en sluttpakke, uten å komme til enighet. Foto: Pål Terje Støtvig, VG
(VG Nett) Karl Erik Bøhn kom ikke til enighet med Larvik i dagens forhandlingsmøte. Dermed ender sparkingen av håndballtreneren etter alt å dømme i arbeidsretten.

- Vi kom med et tilbud, men det var ikke mulig å komme til enighet, opplyser Bjørn Gunnar Bruun Hansen, daglig leder i klubben.

Karl Erik Bøhn avviser at han har krevd lønn helt frem til kontrakten går ut om 17 måneder.

- Jeg kom med et krav som var innenfor rimelighetens grenser. Det står der fortsatt. Jeg vet ikke hvor denne saken går videre. Det får være opp til advokaten, sier han til VG.

Les også: Løke gråt under trening

På middag

Den sparkede Larvik-treneren bekrefter at han satt ved restaurantbordet da Løke skrev under for Györ 22. desember.

- Men denne avtalen var ferdigforhandlet. Bare signaturen manglet. Jeg mener det er en grunnleggende menneskerett å være med sin kjære og elskede i en slik situasjon. Dette var jo ikke noe forhandlingsmøte, sier han.

- Angrer du noe?

- Nei, hvorfor skulle jeg det? Det ville vært dårlig over for Heidi om jeg ikke hadde stilt opp da hun skulle til Wien. Hun kom rett fra EM og hadde stort sett vært med landslaget fra 22. november. Da er det klart jeg ville være med som reisefølge. Noe annet ville vært helt feil, sier han.

- Urimelig

Bøhn hevder at han er i godt humør.

- Dette er ting du er forberedt på når du er trener. Oppsigelsen var helt urimelig, men det er ikke noe som påvirker meg veldig. Det er uproblematisk for meg, sier Bøhn som ser frem til å være med som TV 2s ekspertkommentator når herre-VM i håndball starter 14. januar.

Larviks daglige leder var i dårligere humør etter det to timer lang forhandlingsmøtet på Grand Hotell i Larvik i ettermiddag.

- Det er så absolutt trist. Denne saken har bare tapere. Vi skulle gjerne ha blitt ferdig med den. Nå er det opp til Karl Erik Bøhn hva som skjer videre, sier Bruun Hansen.

Bøhn stilte med sin advokat Kenneth Andre Leren. Leren har tidligere sagt at til VG at Bøhn må bruke andre virkemidler om forhandlingene ikke skulle føre frem.

- Ingen ting å gi

Bruun Hansen vil ikke ut med hva håndballklubben var villig til gi Bøhn etter at han mandag ble sparket på dagen halvannen sesong før kontrakten går ut.

- Avstandenmellom oss er ikke avskrekkende. Men jeg har ingen ting å gi, sier Karl Erik Bøhn.

Saken tok fyr etter at Bøhn 22. desember var med til Wien da kjæresten Heidi Løke signerte for ungarske Györ. Striden står om eks-trenerens rolle da stjernespilleren skrev under kontrakten med hovedkonkurrenten.

12 dager senere fikk han sparken etter et tre timer langt oppklaringsmøte med klubben. Györ hevder Bøhn ikke var med på forhandlingene. Bjørn Gunnar Bruun Hansen vil fortsatt ikke ut med Larviks juridiske vurdering av det som skjedde skjebnedagen i Østerrike.

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball