Hovedinnhold

Gir spillerne mental trening

Håndballherrene har med egen samtalepartner

IDRETTSPSYKOLOG: Gudrun Kvisle hjelper Gunnar Pettersen og de norske håndballherrene. Foto: Mattis Sandblad
IDRETTSPSYKOLOG: Gudrun Kvisle hjelper Gunnar Pettersen og de norske håndballherrene. Foto: Mattis Sandblad
KIEL (VG Nett) For første gang har de norske håndballherrene med seg en egen «mental ressurs» til et stort mesterskap.


Samleside:
Alt om håndball-EM

Tidligere har Gunnar Pettersen fått mental trening av Gudrun Kvisle. I VM i Tyskland kan også spillerne få hjelp til å takle motgang og negative tanker.

Samtaleterapeuten er med i støtteapparatet rundt landslaget i Kiel i disse dager.

- Hun er med som en mental ressurs i gruppa. Dersom noen vil prate om noe, kan de ta kontakt med Gudrun, sier landslagssjef Gunnar Pettersen til VG Nett.

LIVE:Ungarn - Norge kl. 20.15

Ga spillerne hjemmelekse

Han har i flere år hatt samtaler med Kvisle. Hun har etter hvert blitt en viktig del av landslagssjefens forberedelser til viktige kamper.

I forkant av det pågående verdensmesterskapet i Tyskland, har Kvisle gitt hver enkelt av de norske spillerne en hjemmelekse.

- Det handler mye om tanker og indre dialog. Vi jobber med å få på plass en mental plattform og tenker langsiktig. Det har Gunnar også vært veldig klar på, sier hun.

Hun er ikke bare tiltenkt rollen som «krisepsykolog» - men også en samtalepartner som skal fungere som en mental coach i medgangstider.

- Etter et tap kan det kanskje dukke opp negative tanker hos noen av spillerne. Da kan vi ta en prat om det er ønskelig. Men dette arbeidet er noe som pågår hele tiden. Vi kan like gjerne prate sammen i lunsjen, sier Kvisle.

Løke: - Kan være nyttig

Hver enkelt spiller kan ta kontakt med den mentale hjelperen under verdensmesterskapet. Hun har også holdt innlegg i fellesskap overfor spillergruppa.

- Det har blitt pratet litt om hvordan hver enkelt spiller kan gjøre hele gruppa bedre. Om hvordan man bidrar, sier Frank Løke til VG Nett.

- Jeg har ikke kontaktet henne selv, men det er klart det kan være nyttig å ha en sånn ressurs her nede, mener strekspilleren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Håndball

Se neste 5 fra Håndball